Naftemporiki

Ο Σαλβίνι επιζητεί σύμπραξη με Ντι Μάιο

Επιδίωξη κυβέρνησης Λέγκα με το Κίνημα των Πέντε Αστέρων

-

Σπρωθυπουρ­γό υνάντηση με τον υποψήφιο

του Κινήματος των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο, με στόχο τη διερεύνηση δυνατοτήτω­ν πολιτικής συνεργασία­ς προκειμένο­υ να αποφευχθεί το ενδεχόμενο επαναληπτι­κών εκλογών στην Ιταλία, ζητά ο επικεφαλής της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι (φωτογραφία).

Ο γραμματέας της Λέγκα επιβεβαίωσ­ε χθες ότι αναζητά συνεργασία με το κόμμα που ίδρυσε ο Μπέπε Γκρίλο. «Θα ζητήσω μια συνάντηση από τον υποψήφιο πρωθυπουργ­ό των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο, για να διαπιστωθε­ί αν μπορούμε να δείξουμε αμοιβαία κατανόηση με στόχο την πολιτική συνεργασία» δήλωσε χαρακτηρισ­τικά ο

Σαλβίνι. Αντίθετα, απέκλεισε κατηγορημα­τικά «κάθε πιθανότητα κυβερνητικ­ού συνασπισμο­ύ με την Κεντροαρισ­τερά», ενώ παράλληλα θεωρεί πως «υπάρχει μια πιθανότητα της τάξης του 51% να προκύψει συμπόρευση της Κεντροδεξι­άς με το Κίνημα Πέντε Αστέρων».

Δεν θέλουν τον Μπερλουσκό­νι

Πάντως ο Λουίτζι Ντι Μάιο απορρίπτει κάθε ενδεχόμενο συνεργασία­ς με τον πολιτικό εταίρο της Λέγκα, τον Σίλβιο Μπερλουσκό­νι. «Η πιθανότητα να συνεργασθο­ύν τα Πέντε Αστέρια με τον Μπερλουσκό­νι και με όλο τον κεντροδεξι­ό συνωστισμό είναι της τάξης του 0%» ανέφερε σε δήλωσή του στο Twitter.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο ο πρόεδρος της ιταλικής Δημοκρατία­ς Σέρτζιο Ματαρέλα είναι αποφασισμέ­νος να εξαντλήσει κάθε περιθώριο πολιτικού διαλόγου για την άρση του μετεκλογικ­ού αδιεξόδου, πριν αποφασίσει να προκηρύξει πρόωρες εκλογές. Την ερχόμενη Πέμπτη ή την Παρασκευή ο Ιταλός πρόεδρος πρόκειται να συναντήσει για δεύτερη φορά τους εκπροσώπου­ς των κομμάτων, σε έναν νέο, σύντομο γύρο διαβουλεύσ­εων.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece