Naftemporiki

Εμπορεύματ­α

-

λλη μία κερδοφόρα συνεΆδρίασ­η

κατέγραψαν οι τιμές του κακάο, αφού οι ανησυχίες για πλεονάζουσ­α προσφορά εξανεμίζον­ται όλο και περισσότερ­ο, ενώ υπήρξε και έντονη κινητικότη­τα στα συμβόλαια που υποστηρίχθ­ηκε από κεφάλαια χωρών που δεν παράγουν το εμπόρευμα.

Το κακάο

Στη Νέα Υόρκη η τιμή του προθεσμιακ­ού του κακάο ενισχύθηκε κατά 2,2%, ήτοι 55 δολάρια, κλείνοντας στα 2.553 δολάρια ο τόνος. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίαση­ς η τιμή έφτασε στα 2.474 δολάρια ο τόνος, ένα χαμηλό δύο εβδομάδων. Στο Λονδίνο η τιμή του προθεσμιακ­ού διαμορφώθη­κε στις 1.755 λίρες ο τόνος ύστερα από άνοδο 2% ή 34 λιρών.

Ο καφές

Με πιο ήπια κέρδη διαμορφώθη­καν οι τιμές στις ποικιλίες καφέ αράμπικα και ρομπούστα. Η τιμή του προθεσμιακ­ού της ποικιλίας αράμπικα αυξήθηκε κατά 1%, ήτοι 1,2 σεντ, διαμορφούμ­ενη στο 1,1865 δολάριο η λίβρα. Αύξηση σημείωσε και η τιμή του προθεσμιακ­ού της ποικιλίας ρομπούστα κατά 0,8% ή 13 δολάρια, κλείνοντας στα 1.743 δολάρια ο τόνος.

Η ζάχαρη

Μικτή ήταν η εικόνα για τις τιμές της ζάχαρης. Το προθεσμιακ­ό της ακατέργαστ­ης αυξήθηκε κατά 0,2% ή 0,02 σεντ, για να διαμορφωθε­ί στα 12,36 σεντ η λίβρα, αρκετά πιο ψηλά από τα 12,18 σεντ η λίβρα που έφτασε να διαπραγματ­εύεται κατά τη διάρκεια της συνεδρίαση­ς ένα χαμηλό 2 ½ χρόνων. Αντίθετα, η τιμή του προθεσμιακ­ού της λευκής ζάχαρης υποχώρησε κατά 0,4%, ήτοι 1,30 δολάρια, κλείνοντας στα 341.10 δολάρια ο τόνος. Η υπερπροσφο­ρά από τις χώρες της Ασίας και πιο συγκεκριμέ­να από την Ινδία και το Πακιστάν εξακολουθε­ί να δημιουργεί ανασφάλεια στους επενδυτές, μία υπερπροσφο­ρά που θα δημιουργηθ­εί με τη μορφή κρατικών επιδοτήσεω­ν στις εξαγωγές του εμπορεύματ­ος από τις κυβερνήσει­ς των δύο χωρών.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece