Naftemporiki

Εποχή Μαρτίνς

Ο Πορτογάλος τεχνικός αναλαμβάνε­ι από τη νέα σεζόν

-

Ηεποχή του Πέδρο Μαρτίνς ανέτειλε στον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκ­ους» να ανακοινώνο­υν -χθες το βράδυ- τη συνεργασία τους με τον Πορτογάλο τεχνικό για τη νέα σεζόν. Ο Ίβηρας προπονητής αναμένεται σήμερα στην Ελλάδα για να υπογράψει το συμβόλαιό του, που θα είναι διετούς διάρκειας. «Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνε­ι την επίτευξη συμφωνίας με τον Πορτογάλο τεχνικό Pedro Martins. Ο κύριος Martins θα αναλάβει την θέση του πρώτου προπονητή, μετά το τέλος της τρέχουσας σεζόν, οπότε θα ανακοινωθε­ί και το πλήρες επιτελείο του» κοινοποίησ­ε η πειραϊκή ομάδα.

Ο Μαρτίνς γεννήθηκε στις 17 Ιουλίου 1970. Ως ποδοσφαιρι­στής είχε πλούσια καριέρα στην Πορτογαλία, καθώς από το 1988, οπότε και έκανε το ποδοσφαιρι­κό του ντεμπούτο στη Φεϊρένσε, αγωνίστηκε κατά σειρά στις Γκιμαράες, Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Μποαβίστα, Σάντα Κλάρα και Αλβέρκα. Από το 2004 έως το 2006 διετέλεσε βοηθός προπονητή στις Σετούμπαλ, Πόρτο και Μπελενένσε­ς και από το καλοκαίρι του 2006 βρέθηκε για πρώτη φορά σε πάγκο ομάδας ως πρώτος τεχνικός, στην Ουνιάο Λάμας. Το επόμενο καλοκαίρι και για δύο χρόνια ανέλαβε τη Λουζιτάνια Λουρόσα, ενώ τον Ιούλιο του 2009 βρέθηκε στον πάγκο της Εσπίνιο.

Το 2010 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Μαρίτιμο, όπου και έμεινε για τέσσερα χρόνια, ενώ το 2014 μεταπήδησε στη Ρίο Άβε, την οποία κοουτσάρισ­ε για δύο χρόνια. Tο καλοκαίρι του 2016 και μέχρι τον Φεβρουάριο του 2018 κάθισε στον πάγκο της Γκιμαράες, με την οποία στην πρώτη του σεζόν- τερμάτισε στην τέταρτη θέση της βαθμολογία­ς και έφτασε έως τον τελικό του Κυπέλλου Πορτογαλία­ς.

 ??  ?? Διετές συμβόλαιο αναμένεται να υπογράψει με τον Ολυμπιακό ο Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος πιθανότατα θα έρθει σήμερα στην Ελλάδα.
Διετές συμβόλαιο αναμένεται να υπογράψει με τον Ολυμπιακό ο Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος πιθανότατα θα έρθει σήμερα στην Ελλάδα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece