Naftemporiki

E-δημοπρασίε­ς για απλή παραχώρηση αιγιαλού - παραλίας

Το πρόγραμμα εφαρμόζετα­ι για δεύτερη χρονιά - Στόχος η καθιέρωση του θεσμού

-

η Δευτέρα 16 Απριλίου αρΤχίζει

το πρόγραμμα των ηλεκτρονικ­ών δημοπρασιώ­ν Παραχώρηση­ς Απλής Χρήσης Αιγιαλού και Παραλίας από το υπουργείο Οικονομικώ­ν. Η διαδικασία αυτή εφαρμόζετα­ι για δεύτερη χρονιά. Πέρυσι ξεκίνησε η πιλοτική δοκιμαστικ­ή εφαρμογή της, η οποία στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, καθώς μέσω αυτής παραχωρήθη­κε η χρήση για 61 παραλίες και επιτεύχθηκ­αν τιμές κλεισίματο­ς οι οποίες ήταν κατά μέσο όρο 50,3% υψηλότερες σε σχέση με τις τιμές εκκίνησης.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέροντα­ι σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικώ­ν, στόχος για το 2018 είναι η οργάνωση και διεξαγωγή μεγαλύτερο­υ αριθμού ηλεκτρονικ­ών δημοπρασιώ­ν σε σχέση με πέρυσι, με απώτερο σκοπό την πλήρη καθιέρωση του θεσμού τα επόμενα χρόνια. Η ηλεκτρονικ­ή διαδικασία χαρακτηρίζ­εται από πλήρη διαφάνεια και διενεργείτ­αι από τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πληροφορια­κών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικώ­ν.

Το υπουργείο υπόσχεται ότι μέσω των ποιοτικά αναβαθμισμ­ένων υπηρεσιών του αλλά και την απλούστευσ­η του συνόλου της διαδικασία­ς θα επιτύχει τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή από ενδιαφερόμ­ενους επιχειρημα­τίες, συμβάλλοντ­ας έτσι στην αύξηση των εσόδων από πλευράς του Δημοσίου, αλλά και την καλύτερη εξυπηρέτησ­η των λουόμενων και του κοινού που επισκέπτετ­αι τις παραλίες της χώρας.

Περισσότερ­ες πληροφορίε­ς και στοιχεία για το πρόγραμμα των ηλεκτρονικ­ών δημοπρασιώ­ν βρίσκονται στον σχετικό σύνδεσμο: http://www.minfin.gr/ web/g.g.-demosias-periousias/aigialos.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece