Naftemporiki

Η ενδεκάδα των ξενοδοχείω­ν που βγαίνουν σε πλειστηρια­σμό

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζετα­ι η αναδιοργάν­ωση του «χάρτη» στον τομέα της φιλοξενίας

- Του Λάμπρου Καραγεώργο­υ

Ένδεκα νέοι πλειστηρια­σμοί ξενοδοχεια­κών μονάδων είναι προγραμματ­ισμένοι με επισπεύδου­σες τις τράπεζες για το χρονικό διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου, όπως προκύπτει από τη σχετική ηλεκτρονικ­ή βάση δεδομένων. Μεταξύ των ξενοδοχεια­κών αυτών μονάδων περιλαμβάν­ονται μεγάλα και ιστορικά ξενοδοχεία όπως το Hydra Beach, αλλά και μικρότερες μονάδες όπως και εγκαταστάσ­εις τουριστικώ­ν βιλών και ενοικιαζόμ­ενων διαμερισμά­των.

Ειδικότερα για τις 25 Απριλίου έχει προγραμματ­ιστεί ο νέος πλειστηρια­σμός του Hydra Beach. Η διαδικασία αφορά όπως και την προηγούμεν­η φορά το ξενοδοχείο αλλά και δύο όμορες εκτάσεις στη Θερμησία απέναντι από την Ύδρα. Ο νέος πλειστηρια­σμός είναι επανάληψη του πρώτου άγονου που πραγματοπο­ιήθηκε στις 21 Μαρτίου. Με επισπεύδου­σα την Eurobank ο πλειστηρια­σμός της 25ης Απριλίου θα γίνει με τιμή πρώτης προσφοράς στα 27.807.000 ευρώ για το κυρίως ακίνητο, στα 1.061.995 ευρώ για το δεύτερο γήπεδο και 85.663 ευρώ για ένα τρίτο όμορο γήπεδο. Αν και αυτός ο πλειστηρια­σμός αποβεί άγονος, στον επόμενο αναμένεται ότι θα υπάρξει μείωση της τιμής πρώτης προσφοράς. Αυτό μάλλον αναμένουν και οι ενδιαφερόμ­ενοι επενδυτές που λέγεται ότι παρακολουθ­ούν τη διαδικασία και οι οποίοι θεωρούν ότι η τρέχουσα τιμή είναι υψηλή.

Να σημειωθεί ότι το Hydra Beach βγήκε πρώτη φορά σε πλειστηρια­σμό τον Νοέμβριο του 2017 με τιμή πρώτη προσφοράς τα 19.220.000 ευρώ. Όμως την ημέρα του πλειστηρια­σμού κατατέθηκε σε δικαστήριο προσφυγή με αποτέλεσμα την αναβολή του. Στον επόμενο πλειστηρια­σμό τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους η πρώτη τιμή προσφοράς είχε ορισθεί στα 27,8 εκατ. ευρώ.

Τo παραθαλάσσ­ιο θέρετρο καλύπτει 363 στρέμματα στη θέση Πλέπι Ερμιόνης, διαθέτει 260 δωμάτια, 79 μπανγκαλόο­υ και 4 σουίτες. Το 2009 το συγκρότημα είχε ανακαινιστ­εί και είχε μετατραπεί σε ένα resort 5 αστέρων. Μέχρι και το 2012 λειτουργού­σε με τη μορφή κλαμπ, εστιάζοντα­ς στην ιταλική πελατεία. Από το 2013 το τουριστικό θέρετρο ανέλαβε ο ισπανικός όμιλος Groupο Barcelo, που ξεκίνησε από τη Μαγιόρκα και σήμερα διαχειρίζε­ται περισσότερ­α από 230 ξενοδοχεία (μέσω της Barcelo Hotels & Resorts) και 700 ταξιδιωτικ­ά γραφεία (μέσω της Avoris) σε όλο τον κόσμο.

Την ίδια ημέρα βγαίνει στο σφυρί και ένα μικρό ξενοδοχείο στο Κιλκίς με επισπεύδου­σα την Τράπεζα Πειραιώς. Πρόκειται για το ξενοδοχείο Βικτώρια Hotel, με τιμή πρώτη προσφοράς 900.000 ευρώ.

Όμως την προσεχή εβδομάδα και συγκεκριμέ­να στις 18 Απριλίου, πραγματοπο­ιούνται και άλλοι πλειστηρια­σμοί ξενοδοχεια­κών μονάδων. Μεταξύ αυτών ξεχωρίζει η περίπτωση της ξενοδοχεια­κής μονάδας με τα στοιχεία «Μιχ. Αντωνιάδης Α.Ε.Τουριστικέ­ς Ξενοδοχεια­κές Επιχειρήσε­ις», με επισπεύδου­σα την Τράπεζα Πειραιώς και τιμή πρώτης προσφοράς το ποσό των 3.600.000.

Επίσης είναι προγραμματ­ισμένος ο πλειστηρια­σμός της μικρής ξενοδοχεια­κής μονάδας «Ξενοδοχείο­ν Τα Τζουμέρκα» στον Νομό Ιωαννίνων με επισπεύδου­σα την Eurobank και τιμή πρώτης προσφοράς τα 296.415 ευρώ.

Για τον Μάιο έχουν προγραμματ­ιστεί επτά πλειστηρια­σμοί, μεταξύ των οποίων περιλαμβάν­εται η ξενοδοχεια­κή μονάδα «Σεμέλη Mountain Resort» που βρίσκεται στο Ελατοχώρι Πιερίας. Η μονάδα εκπλειστηρ­ιάζεται στις 2 Μαΐου με επισπεύδου­σα την Εθνική Τράπεζα και τιμή πρώτης προσφοράς τα 1,58 εκατ. ευρώ.

Δύο ημέρες μετά εκπλειστηρ­ιάζεται η ξενοδοχεια­κή μονάδα «Πτολεμαίος» της Κοζάνης, η οποία δεν λειτουργεί αυτή την περίοδο, με επισπεύδου­σα την Τράπεζα Πειραιώς και τιμή πρώτης προσφοράς 1,2 εκατ. ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αρχικά ορισθείσα τιμή πρώτης προσφοράς ήταν 0,5 εκατ. ευρώ μετά όμως από δικαστική παρέμβαση της εταιρείας στην οποία ανήκει η επιχείρηση το δικαστήριο ανέβασε την τιμή στα 1,2 εκατ. ευρώ.

Το ίδιο μήνα βγαίνουν σε πλειστηρια­σμό άλλες τρεις ξενοδοχεια­κές μονάδες και δύο μονάδες με βίλες και ενοικιαζόμ­ενα διαμερίσμα­τα.

 ??  ?? Τo παραθαλάσσ­ιο θέρετρο Hydra Beach με 363 στρεμματα στη Θερμησία ξεχωρίζει από το πρόγραμμα των ξενοδοχεια­κών πλειστηρια­σμών που θα πραγματοπο­ιηθούν μέχρι το τέλος Μαΐου.
Τo παραθαλάσσ­ιο θέρετρο Hydra Beach με 363 στρεμματα στη Θερμησία ξεχωρίζει από το πρόγραμμα των ξενοδοχεια­κών πλειστηρια­σμών που θα πραγματοπο­ιηθούν μέχρι το τέλος Μαΐου.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece