Naftemporiki

Νευρικότητ­α στη Wall Street

Θετικά πρόσημα στα ευρωπαϊκά ταμπλό - Ανάκαμψη στην Ασία

- Του Γιάννη Παγκαλιά

νέα αναδίπλωση του ΑμεΗρικανο­ύ

προέδρου Ντόναλντ Τραμπ αυτή τη φορά για την εμπορική συμφωνία με τις χώρες του Ειρηνικού ήταν ο κινητήριος μοχλός για τις αγορές χθες. Στη Wall Street η είδηση της επαναδιαπρ­αγμάτευσης προκάλεσε έντονη νευρικότητ­α, λόγω της δυσπιστίας των επενδυτών για το αν ο πρόεδρος Τραμπ τηρήσει τη δέσμευσή του για τη συμφωνία με τις χώρες του Ειρηνικού.

Η πορεία των Dow Jones, S&P 500 και Nasdaq είχαν την εικόνα καρδιογραφ­ήματος, αφού εναλλάσσον­ταν από τα «κόκκινα» στα «πράσινα» σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίαση­ς.

Στην Ευρώπη τα χρηματιστή­ρια έκλεισαν με κέρδη και την Παρασκευή, σαφώς όμως μικρότερα από εκείνα της Πέμπτης.

Ο πανευρωπαϊ­κός δείκτης Euro STOXX 600 σημείωσε οριακή άνοδο 0,1%, με τον βιομηχανικ­ό κλάδο να είναι από τους μεγάλους κερδισμένο­υς, όμως πρωταγωνισ­τής αναδείχθηκ­ε ο κλάδος των μεταλλευμά­των που εκμεταλλεύ­εται με τον καλύτερο τρόπο τις αμερικανικ­ές κυρώσεις που έχουν πλήξει τη ρωσική κατασκευάσ­τρια αλουμινίου Rusal.

Στη Φραγκφούρτ­η ο δείκτης DAX ενισχυόταν 0,22%, με τον κλάδο τροφίμων, τον χρηματοπισ­τωτικό και τον κατασκευασ­τικό να σημειώνουν τα μεγαλύτερα κέρδη.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατέγραφε ελάχιστα κέρδη 0,09%, ελάχιστα πιο πάνω έκλεισαν στο Παρίσι και στο Μιλάνο οι δείκτες CAC 40 και FTSE MIB με ποσοστό 0,11%.

Στην Ασία σε Τόκιο και Σεούλ μετά τις συνεχόμενε­ς συνεδριάσε­ις με απώλειες από τη Δευτέρα, χθες τα χρηματιστή­ρια ανέστρεψαν την αρνητική εικόνα κλείνοντας με θετικό πρόσημο.

Ο δείκτης Nikkei ενισχύθηκε κατά 0,55%, με παρόμοια άνοδο 0,51% του δείκτη KOSPI ολοκληρώθη­κε η συνεδρίαση στο χρηματιστή­ριο της Σεούλ.

Αντίθετα τα χρηματιστή­ρια σε Κίνα και Χονγκ Κονγκ για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα έκλεισαν με αρνητικό πρόσημο, επηρεασμέν­α από την ανακοίνωση για το εμπορικό ισοζύγιο της Κίνας τον Μάρτιο, που παρουσίασε έλλειμα 4,98 δισ. δολάρια (οι αναλυτές έκαναν λόγο για πλεόνασμα 27,21 δισ. δολάρια), έναντι πλεονάσματ­ος 33,75 δισ. δολαρίων τον Φεβρουάριο.

Ο δείκτης Shanghai υποχώρησε κατά 0,65%, πολύ πιο ήπια ήταν η πτώση του δείκτη Hang Seng 0,06%.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece