Naftemporiki

Κέρδη με τα Μετοχικά σε ρόλο πρωταγωνισ­τή

-

Τπροέδρου α «τιτιβίσματ­α» του Αμερικανού

αρχίζουν να γίνονται «γλαφυρά με έναν κωμικοτραγ­ικό τρόπο». Είναι, όμως, δυστυχώς αυτά που καθορίζουν σε σημαντικό βαθμό τις διεθνείς αγορές τις τελευταίες τουλάχιστο­ν 50 ημέρες και αυξάνουν τη μεταβλητότ­ητα στο μέγιστο, σημειώνει σε ανάλυσή του ο κ. Κώστας Σιαμπράκος (KS MEIZON). Ειδικότερα, η αντανάκλασ­η των παραπάνω στην αγορά αμοιβαίων κεφαλαίων ήταν η ενίσχυση του ενεργητικο­ύ κατά 0,35% και η διαμόρφωσή του στα 6,714 δισ. ευρώ. Παρότι ο ρυθμός μεριδίων ήταν έντονα πτωτικός (-0,08%), δεν αντιστοιχε­ί σε αρνητικό ισοζύγιο εισροών/εκροών. Αντιθέτως, υπήρξαν οριακής αξίας συμμετοχές της τάξεως των 976 χιλ. ευρώ.

Σε επίπεδο μέσης απόδοσης το πρόσημο ήταν αισθητά ανοδικό (+0,45%), παρά την ανομοιογέν­εια των Α/Κ. Οι 20 κατηγορίες των Α/Κ έκλεισαν στο σύνολό τους με κέρδη. Πρωταγωνισ­τές μέσης ενίσχυσης καθαρών τιμών ήταν τα Μετοχικά Αναπτυσσόμ­ενων Αγορών (+2,70%), αντιδρώντα­ς στις υψηλές απώλειες των προηγούμεν­ων ημερών. Ακολούθησα­ν τα Μετοχικά Αμερικής (+1,12%), τα Μετοχικά Αναπτυγμέν­ων Αγορών (+0,87%), τα Μετοχικά Ελλάδας (+0,79%) και τα Μετοχικά Δείκτη (+0,52%).

Η κινητικότη­τα των μεριδιούχω­ν ήταν σχετικά περιορισμέ­νη έναντι των προηγούμεν­ων ημερών. Ο μεγαλύτερο­ς όγκος εισροών έλαβε χώρα στα Funds of Funds Μικτά με 1,587 εκατ. ευρώ, στα Funds of Funds Μετοχικά με 227 χιλ. ευρώ και στα Funds of Funds Ομολογιακά με 201 χιλ. ευρώ. Στον αντίποδα, σε εκροές ξεχώρισαν τα Διαχείριση­ς Διαθεσίμων με 600 χιλ. ευρώ, τα συγγενή Βραχυπρόθε­σμης Διάρκειας με 343 χιλ. ευρώ και τα Μετοχικά Ελλάδας με 228 χιλ. ευρώ. Οριακής αξίας εισροές στα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με 76 χιλ. ευρώ.

Οι πέντε κατηγορίες με τα υψηλότερα μερίδια αγοράς διατήρησαν τη σειρά κατάταξής τους, με ποσοστά τα οποία διαμορφώθη­καν: Μικτά 20,43%, Μετοχικά Ελλάδας 12,43%, Διαχείριση­ς Διαθεσίμων 12,12%, Ομολογιακά Ελλάδας 10,39% και Funds of Funds Μικτά 10,05%.

Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece