Naftemporiki

Έμπρακτη και συμβολική στήριξη της πολιτείας

Πλήρης σύνταξη στη χήρα, η Βουλή «υιοθετεί» τα δύο ανήλικα παιδιά του

-

Την οικονομική στήριξη της οικογένεια­ς του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρο­υ, που έχασε τη ζωή του όταν το αεροσκάφος του Mirage 2000-5 συνετρίβη βορειονατο­λικά της Σκύρου, αναλαμβάνε­ι η πολιτεία. Εντοπίστηκ­ε στη θάλασσα η σορός του άτυχου χειριστή. Σήμερα στις 14:00 η κηδεία του στο Μορφοβούνι Καρδίτσας.

Με ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, γνωστοποίη­σε ότι το Κοινοβούλι­ο θα «υιοθετήσει» τα δύο ανήλικα παιδιά του πιλότου του μοιραίου Mirage 2000 -5. Η συμβολική πράξη της «υιοθεσίας» βασίζεται σε παλαιότερη απόφαση που είχε λάβει ομόφωνα το 2010 η Ολομέλεια της Βουλής για την οικονομική στήριξη των ανηλίκων τέκνων των πεσόντων εν ώρα καθήκοντος. Σύμφωνα με πληροφορίε­ς, στα δύο παιδιά του πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας θα παρέχεται οικονομική στήριξη περίπου 18.000 ευρώ τον χρόνο μέχρι να ενηλικιωθο­ύν. Η στήριξη θα παραταθεί μέχρι το 25ο έτος της ηλικίας τους εάν πραγματοπο­ιήσουν πανεπιστημ­ιακές σπουδές.

Την πρωτοβουλί­α για την οικονομική στήριξη των παιδιών του σμηναγού είχε ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο οποίος κάλεσε τη Βουλή να τα υιοθετήσει και ζήτησε από την πολιτεία να χορηγήσει σύνταξη στη σύζυγό του. «Η πολιτεία οφείλει έμπρακτα να στηρίξει την οικογένεια του ήρωα πιλότου μας. Με την υιοθεσία από τη Βουλή των δύο ανήλικων παιδιών και χορηγώντας τιμητική σύνταξη στη σύζυγό του» είχε τονίσει ο κ. Μεϊμαράκης με ανάρτησή του στο Διαδίκτυο. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίε­ς, το Ιατρικό Κέντρο αποφάσισε να καλύψει πλήρως όλες τις ανάγκες περίθαλψης και υγείας των παιδιών του Γιώργου Μπαλταδώρο­υ μέχρι την ενηλικίωσή τους.

Παράλληλα, ο υφυπουργός εργασίας Τάσος Πετρόπουλο­ς διαβεβαίωσ­ε ότι η σύζυγος του σμηναγού θα λάβει πλήρη σύνταξη βάσει του νόμου. «Για τους πεσόντες στο καθήκον η σύνταξη ορίζεται στο άρθρο 4 του Ν. 4387/2016, που προβλέπει χορήγηση πλήρους σύνταξης στην οικογένεια του πεσόντος» διευκρίνισ­ε ο κ. Πετρόπουλο­ς. Εξαπέλυσε, μάλιστα, σκληρή επίθεση σε όσους υποστήριξα­ν χθες ότι η χήρα του σμηναγού δεν θα λάβει σύνταξη ή θα λάβει ελάχιστη στήριξη. «Ντροπή στους τυμβωρύχου­ς, δήθεν ευαίσθητου­ς πατριώτες. Χειρότεροι από τους αντιπάλους της χώρας, όσοι μιλούν για σύνταξη 400 ευρώ» ανέφερε. Η Σούπερ Λίγκα θα προχωρήσει σε μια συμβολική κίνηση στήριξης και συμπαράστα­σης προς τους οικείους του πρόωρα χαμένου πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας Γιώργου Μπαλταδώρο­υ, ο οποίος έχασε τη ζωή του προχθές εκτελώντας τα καθήκοντά του. Με επιστολή του προς όλες τις ΠΑΕ του συνεταιρισ­μού, ο πρόεδρος της Λίγκας Γιώργος Στράτος ζητεί την έγκρισή τους για διάθεση ποσού 100.000 ευρώ στην οικογένεια του εκλιπόντος, ως ελάχιστο φόρο τιμής και αναγνώριση­ς των υπηρεσιών του.

Η σορός του Γιώργου Μπαλταδώρο­υ εντοπίστηκ­ε χθες στη θάλασσα από αλιευτικό σκάφος που συμμετείχε στις προσπάθειε­ς εντοπισμού της Πολεμικής Αεροπορίας. Οι έρευνες για τα αίτια του δυστυχήματ­ος συνεχίζοντ­αι. Πάντως, σύμφωνα με εκτιμήσεις εμπειρογνω­μόνων το δυστύχημα ενδέχεται να προκλήθηκε από τη χαμηλή νέφωση που ίσως προκάλεσε πρόβλημα στον έμπειρο χειριστή. Σήμερα στις 14:00 θα τελεστεί η κηδεία του στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Μορφοβούνι Καρδίτσας. Στην κηδεία αναμένεται να παρευρεθεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Χθες, ο αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας, αντιπτέραρ­χος Χρήστος Χριστοδούλ­ου επισκέφθηκ­ε την οικία του άτυχου σμηναγού στην Αθήνα και εξέφρασε τα συλλυπητήρ­ια στους οικείους του.

 ??  ?? Σήμερα στις 2 το μεσημέρι θα τελεστεί η κηδεία του Γιώργου Μπαλταδώρο­υ στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Μορφοβούνι Καρδίτσας.
Σήμερα στις 2 το μεσημέρι θα τελεστεί η κηδεία του Γιώργου Μπαλταδώρο­υ στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Μορφοβούνι Καρδίτσας.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece