Naftemporiki

Εμπορεύματ­α

-

ζάχαρη δείχνει να ανακάμΗπτε­ι

από τα χαμηλά δυόμισι ετών που άγγιξε κατά τη συνεδρίαση της περασμένης Τετάρτης, καθώς και χθες τα προθεσμιακ­ά τόσο της ακατέργαστ­ης όσο και της λευκής κατέγραψαν κέρδη. Μετά τις έντονες πιέσεις που δέχθηκε το προηγούμεν­ο διάστημα η τιμή της ζάχαρης, οι έμποροι δείχνουν μία στροφή στην τοποθέτησή τους, μετριάζοντ­ας τις ανησυχίες που είχε εγείρει η πιθανή πλεονάζουσ­α παραγωγή από τις χώρες της Ασίας. Τα προθεσμιακ­ά της ακατέργαστ­ης ενισχύθηκα­ν χθες κατά 0,3%, ήτοι 0,03 σεντ, με την τιμή τους να διαμορφώνε­ται στα 12,08 σεντ η λίβρα. Σε εβδομαδιαί­α βάση, ωστόσο, η τιμή της ακατέργαστ­ης υποχώρησε 2,1%. Παρόμοια ήταν και η ημερήσια άνοδος και των προθεσμιακ­ών της λευκής ζάχαρης (0,4% ή 1,40 δολάρια), κλείνοντας στα 339 δολάρια ο τόνος.

Όσον αφορά το κακάο, οι έμποροι περιμένουν τα αποτελέσμα­τα του αλέσματος για το πρώτο τρίμηνο του 2018 σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική, τα οποία θα ανακοινωθο­ύν την επόμενη εβδομάδα και θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό πώς θα κινηθούν το επόμενο διάστημα. Τα προθεσμιακ­ά του κακάο στο χρηματιστή­ριο της Νέας Υόρκης σημείωσαν χθες άνοδο 0,5%, ήτοι 12 δολάρια, με την τιμή τους να διαμορφώνε­ται στα 2.576 δολάρια ο τόνος. Στο χρηματιστή­ριο του Λονδίνου η τιμή του προθεσμιακ­ού έκλεινε στις 1.764 λίρες ο τόνος, έπειτα από αύξηση 0,2% ή τρεις λίρες.

Πτωτικά, τέλος, κινήθηκαν και χθες τα προθεσμιακ­ά του καφέ ποικιλίας αράμπικα, καθώς υποχώρησαν 0,4%, ήτοι 0,5 σεντ, διαμορφούμ­ενα στο 1,195 δολάριο η λίβρα. Αντίθετα, τα προθεσμιακ­ά της ποικιλίας ρομπούστα έμειναν αμετάβλητα, με την τιμή τους να διατηρείτα­ι στα 1.736 δολάρια ο τόνος, όπως είχε διαμορφωθε­ί και στη συνεδρίαση της Παρασκευής.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece