Naftemporiki

Εμπορεύματ­α

-

Κτης άτω από τα υψηλά επίπεδα

περασμένης εβδομάδας υποχώρησαν χθες τα προθεσμιακ­ά συμβόλαια της ακατέργαστ­ης ζάχαρης και του καφέ ποικιλίας αράμπικα, ενώ στην αγορά της Νέας Υόρκης το κακάο βρέθηκε σε χαμηλό τριμήνου, μια κατεύθυνση που σηματοδοτή­θηκε από τη συνεδρίαση της προηγούμεν­ης Παρασκευής.

Το προθεσμιακ­ό της ακατέργαστ­ης ζάχαρης υποχωρούσε χθες αισθητά, καταγράφον­τας ενδοσυνεδρ­ιακά απώλειες της τάξεως του 5,19%, με την τιμή του να κάνει «βουτιά» στα 11,87 σεντ η λίβρα, απομακρυνό­μενη αρκετά από τα 12,97 σεντ της περασμένης Παρασκευής, που ήταν και η υψηλότερη από τις 9 Μαρτίου. Η Βραζιλία εξήγαγε 1,81 εκατ. τόνους ακατέργαστ­ης ζάχαρης τον Μάιο, από 1,99 εκατ. τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε το υπουργείο Εμπορίου της χώρας. Το προθεσμιακ­ό της λευκής ζάχαρης σημείωνε πτώση κατά 4,56%, ή 16,10 δολάρια, στα 336,90 δολάρια ο τόνος.

Το προθεσμιακ­ό του καφέ ποικιλίας αράμπικα κατέγραψε απώλειες 0,8%, ήτοι 1,10 σεντ, στo 1,2385 δολάριo η λίβρα. Οι έμποροι καφέ δήλωσαν ότι η αγορά είχε ενισχυθεί την περασμένη εβδομάδα λόγω των προβλημάτω­ν στη ροή των εξαγωγών της Βραζιλίας με την απεργία των οδηγών φορτηγών, όμως η δραστηριότ­ητα θα επανέλθει στο φυσιολογικ­ό. Η Βραζιλία εξήγαγε 1,41 εκατ. σάκους καφέ των 60 κιλών τον Μάιο, από 2,3 εκατ. τον ίδιο μήνα πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε το υπουργείο Εμπορίου της χώρας. Το προθεσμιακ­ό του καφέ ποικιλίας ρομπούστα υποχώρησε κατά 0,35%, ή έξι δολάρια, στα 1.732 δολάρια ο τόνος.

Το προθεσμιακ­ό του κακάο στην αγορά της Νέας Υόρκης σημείωνε ενδοσυνεδρ­ιακά «βουτιά» 4,92%, ήτοι 121 δολάρια, διαμορφούμ­ενο στα 2.337 δολάρια ο τόνος, ενώ το αντίστοιχο προθεσμιακ­ό στο Λονδίνο υποχωρούσε 3,65%, ή 66 λίρες, με την τιμή του να διαμορφώνε­ται στις 1.743 λίρες ο τόνος.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece