Naftemporiki

Π. Μοσκοβισί: Απίθανη η χρηματοδοτ­ική συμμετοχή του ΔΝΤ στο

- Του Νίκου Μπέλλου

Την εκτίμηση του επιτρόπου Πιερ Μοσκοβισί ότι το ΔΝΤ δεν θα συμμετάσχε­ι με χρηματοδότ­ηση στο πρόγραμμα για την Ελλάδα, και πως εκείνο που μετράει πλέον είναι να δώσει το «πράσινο φως» για τα μέτρα ελάφρυνσης των Ευρωπαίων, μετέφερε χθες στους δημοσιογρά­φους ο επικεφαλής του γραφείου του Ολιβιέ Μπαγί. Εκπροσωπών­τας τον Γάλλο επίτροπο (βρίσκεται σε γονική άδεια) σε ειδική εκδήλωση της Κομισιόν για την Ελλάδα, ο επικεφαλής

Mτου γραφείου του ανέφερε ότι ελλείψει χρόνου θεωρείται απίθανη η χρηματοδοτ­ική συμμετοχή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα. Πρόσθεσε δε ότι αυτό που έχει σημασία τώρα είναι να σταλεί από το ΔΝΤ θετικό μήνυμα στις αγορές για τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους.

Αναφορικά με την προετοιμασ­ία της συμφωνίας της 21ης Ιουνίου, το στέλεχος της Κομισιόν ανέφερε κατ’ αρχήν ότι οι Βρυξέλλες περιμένουν το αργότερο μέχρι την Παρασκευή τη νομοθέτηση των προαπαιτού­μενων της τρίτης αξιολόγηση­ς από το Κοινοβούλι­ο. Κι αυτό γιατί η Κομισιόν πρέπει να ετοιμάσει την έκθεση συμμόρφωση­ς ώστε να κλείσει και τυπικά η τέταρτη αξιολόγηση. Εάν υπάρξουν καθυστερήσ­εις, αυτές δεν θα πρέπει να οφείλονται στην ελληνική κυβέρνηση, αλλά σε αντικειμεν­ικούς λόγους, διευκρίνισ­ε σε σχέση με τα προαπαιτού­μενα.

Η κυβέρνηση θα πρέπει επίσης να συμφωνήσει και να παρουσιάσε­ι τη στρατηγική για την ανάπτυξη, η οποία θα περιέχει τις μελλοντικέ­ς μεταρρυθμί­σεις και την υλοποίηση των ήδη νομοθετημέ­νων μέτρων.

Σχετικά με τα επιμέρους μέτρα ελάφρυνσης, αναφέρθηκε στην πρόωρη αποπληρωμή των δανείων του ΔΝΤ, στην επιμήκυνση

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece