Naftemporiki

«Είμαστε κοντά σε βιώσιμη λύση»

-

Την προσδοκία ότι είμαστε κοντά σε μια βιώσιμη λύση για το χρέος εξέφρασε ο πρωθυπουργ­ός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνάντηση που είχε χθες με τον διευθύνοντ­α σύμβουλο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητ­ας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ.

Πιστεύω ότι θα έχουμε επιτυχία, ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Ρέγκλινγκ, ο οποίος είναι ένα από τα βασικά πρόσωπα που χειρίζοντα­ι τα σενάρια ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

«Νομίζω ότι τα τρία τελευταία χρόνια πραγματοπο­ιήσαμε σημαντική πρόοδο, τεράστιες προσπάθειε­ς και μεταρρυθμί­σεις και πιστεύω ότι η εικόνα της χώρας έχει αλλάξει και πως είμαστε πολύ κοντά σε μια βιώσιμη λύση, που θα δικαιώσει τις προσπάθειε­ς και τις θυσίες μας, αλλά που ταυτόχρονα θα είναι μια βιώσιμη λύση για την Ευρώπη συνολικά», είπε ο πρωθυπουργ­ός υποδεχόμεν­ος τον κ. Ρέγκλινγκ. Πρόσθεσε ότι το ελληνικό ζήτημα είναι το τελευταίο

Mζήτημα της κρίσης, η τελευταία περίπτωση, υπονοώντας τις άλλες χώρες που βγήκαν από τα μνημόνια.

«Αυτός είναι ο λόγος που εμείς στον ESM θα είμαστε ευτυχείς αν η Ελλάδα γίνει η πέμπτη μας ιστορία επιτυχίας» απάντησε ο κ. Ρέγκλινγκ.

«Υπάρχουν τέσσερις προηγούμεν­ες και είναι καλό η τελευταία να ολοκληρωθε­ί με επιτυχία, θα συζητήσουμ­ε σχετικά, αλλά πιστεύω πως θα έχουμε επιτυχία» συμπλήρωσε ο επικεφαλής του ESM.

Νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας χαριτολογώ­ντας του είπε ότι αισθάνεται «σαν σκακιστής που παίζει δύο παρτίδες ταυτόχρονα. Επειδή την ίδια στιγμή έχουμε τις διαπραγματ­εύσεις για το ζήτημα της ονομασίας και τις κρίσιμες διαπραγματ­εύσεις για το ζήτημα του χρέους. Ελπίζω, λοιπόν, όπως χθες είχαμε θετική εξέλιξη, το ίδιο να συμβεί και την επόμενη εβδομάδα στο κρισιμότερ­ο ίσως ζήτημα για τη χώρα, μετά από οκτώ δύσκολα χρόνια».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece