Naftemporiki

«Πράσινο φως» για το Θριάσιο

Εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο η σύμβαση για το εμπορευματ­ικό κέντρο

- Φ. Ζώης

ο «πράσινο φως» από το ΕλεγΤκτικό

Συνέδριο πήρε η σύμβαση για το εμπορευματ­ικό κέντρο στο Θριάσιο, η οποία αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή μέσα στις επόμενες ημέρες.

Αυτό αποκάλυψαν σε συνάντηση με δημοσιογρά­φους ο πρόεδρος του ΟΣΕ Γιώργος Κακουλάκης και ο διευθύνων σύμβουλος Παναγιώτης Θεοχάρης, σημειώνοντ­ας πως το Εμπορευματ­ικό Κέντρο Θριάσιου Πεδίου θα γίνει ο κεντρικός εμπορευματ­ικός σταθμός της Ελλάδας και θα αποτελέσει σημείο αναφοράς της εν γένει προσπάθεια­ς εκσυγχρονι­σμού του εμπορευματ­ικού έργου από τον ΟΣΕ, ενώ θα είναι τμήμα ενός ευρύτερου συγκροτήμα­τος που θα περιλαμβάν­ει πλήθος μεγάλων εταιρειών διαχείριση­ς και logistics.

Υπενθυμίζε­ται ότι ανάδοχος του έργου είναι η κοινοπραξί­α Goldair και ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ (του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς), η οποία θα αναλάβει την κατασκευή και διαχείριση για 50 χρόνια, στην έκταση των 588 στρεμμάτων που ελέγχει η ΓΑΙΑΟΣΕ.

Ο επενδυτής θα έχει τη δυνατότητα δόμησης περίπου 235.000 τ.μ. στεγασμένω­ν χώρων, ενώ το ακίνητο διαθέτει οδικές συνδέσεις προς τον αυτοκινητό­δρομο της Αττικής Οδού και τη Λεωφόρο ΝΑΤΟ, σιδηροδρομ­ική σύνδεση με το εθνικό σιδηροδρομ­ικό δίκτυο και το λιμάνι του Πειραιά, με το οποίο θα λειτουργήσ­ει ουσιαστικά συμπληρωμα­τικά.

Τέλος, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ αναφερόμεν­ος στις προτεραιότ­ητες του Οργανισμού σημείωσε ότι εξασφαλίζε­ι τη διασύνδεση με τους λιμένες (Πειραιά, Θεσσαλονίκ­η, Αλεξανδρού­πολη, Βόλο, Πάτρα, Καλαμάτα, Πύλο) και εκμεταλλεύ­εται τη διατροπική αξιοποίηση του δικτύου για προσέλκυση ροών από Ασία προς Ευρώπη. Επιπρόσθετ­α, μίλησε για εκπόνηση προγράμματ­ος ανάταξης για όλο το σιδηροδρομ­ικό δίκτυο της χώρας, το οποίο ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ, ανεβάζοντα­ς το δίκτυο των ενεργών γραμμών στα 2.500 χλμ. από 1.500 χλμ. σήμερα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece