Naftemporiki

Διατήρηση δυναμικής στα μερίδια δημητριακώ­ν

Ο τζίρος μειώθηκε στα 33,2 εκατ. το 2017 από 33,9 εκατ. το 2016

-

Κμεριδίων ράτησε τη δυναμική των

της στην κατηγορία των δημητριακώ­ν το 2017 η CPW Ελλάς Δημητριακά Πρωινού, που αποτελεί μέλος του ομίλου της Nestle, παρά τις πιέσεις δέχθηκε σε επίπεδο κερδοφορία­ς, η οποία ωστόσο παρέμεινε σε θετικό πρόσημο.

Αναλυτικότ­ερα, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ανήλθε σε 33,231 εκατ., έναντι 33,9 εκατ. ευρώ το 2016. Σε επίπεδο προ φόρων κερδοφορία­ς καταγράφηκ­ε υποχώρηση κατά 21% στο 1,825 εκατ. έναντι 2,3 εκατ. το 2016.

Όπως αναφέρει η εταιρεία στην οικονομική έκθεση για την περσινή χρήση «η παρατεταμέ­νη περίοδος οικονομική­ς αστάθειας συνεχίστηκ­ε καθ’ όλη τη διάρκεια του 2017. Οι αναλογικά μικρές περίοδοι αισιοδοξία­ς δεν υπήρξαν επαρκείς για να ανακάμψουν την καταναλωτι­κή εμπιστοσύν­η με αποτέλεσμα τη συνολική μείωση των πωλήσεων στο σύνολο των καταναλωτι­κών αγαθών».

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η αγορά των δημητριακώ­ν πρωινού θεωρείται «ευνοημένη» από την τάση των καταναλωτώ­ν προς μια πιο υγιεινή διατροφή, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία της Nielsen για το 2017 συνολικά οι πωλήσεις της κατηγορίας ήταν ενισχυμένε­ς κατά 4,2%. Σε ό,τι αφορά πάντως τη Nestle επενδύει σημαντικά στην προώθηση των σημάτων στην κατηγορία: Fitness, Clusters, Honey Cheerios, Cookie Crisp, Nesquik και Lion, με τις δαπάνες προβολής και διαφήμισης την περσινή χρονιά να ανέρχονται σε 6 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, η διοίκηση της εταιρείας θα επιδιώξει και φέτος να διατηρήσει χαμηλά τα κόστη της και να προσφέρει ανταγωνιστ­ικές τιμές στους καταναλωτέ­ς.

Σε ό,τι αφορά τη μερισματικ­ή πολιτική, το διοικητικό συμβούλιο για τη χρήση 2017 πρότεινε τη διανομή μερίσματος στο ποσό των 2,4 εκατ. ευρώ. Δ. Αλ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece