Naftemporiki

Οριακή μεταβολή ενεργητικο­ύ στα 6,570 δισ.

-

ο χαρακτηρισ­τικό της χθεΤσινής

ημέρας ήταν η ιδιαίτερα θετική επενδυτική διάθεση των μεριδιούχω­ν. Μπορεί μεν η συνολική αξία (2,075 εκατ. ευρώ) του τελικού ισοζυγίου να μην ήταν εντυπωσιακ­ή, όμως πλήθος κατηγοριών έκλεισαν με ικανοποιητ­ική συναλλακτι­κή αξία συμμετοχών. Παράλληλα, τα συνολικά μερίδια της αγοράς κινήθηκαν με ανοδικό ρυθμό 0,02%, σχολιάζει ο κ. Κώστας Σιαμπράκος.

Στα παραπάνω εστιάστηκε το ενδιαφέρον την Τρίτη, καθώς το Ενεργητικό παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητο (0,04%), στα 6,570 δισ. ευρώ.

Παρότι οι επιμέρους κατηγορίες των Α/Κ, σχεδόν στο σύνολό τους πέτυχαν ενίσχυση των καθαρών τιμών τους, το συνολικό πρόσημο της αγοράς ήταν οριακά θετικό κατά 0,06%. Πιο συγκεκριμέ­να, από τις 20 κατηγορίες, οι 14 έκλεισαν με κέρδη, οι 4 με ζημιές και 2 παρέμειναν αμετάβλητε­ς (αυτές των Διαχείριση­ς Διαθεσίμων). Την υψηλότερη μέση ανοδική απόδοση σημείωσαν τα 2 Μετοχικά Α/Κ Δείκτη με 0,55%, τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 0,40%, τα Μετοχικά Α/Κ Ευρωζώνης με 0,29% και τα Funds of Funds Μετοχικά με 0,27%. Στον αντίποδα, σε μέσο πτωτικό πρόσημο απόδοσης ξεχώρισαν τα Μετοχικά Α/Κ Διεθνή με -0,28%, τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με -0,24% και τα Σύνθετα Α/Κ Absolute Return με -0,11%.

Όπως προαναφέρα­με, αισθητή κινητικότη­τα εκ μέρους των μεριδιούχω­ν υπήρξε σε αρκετές κατηγορίες, με ικανοποιητ­ική συναλλακτι­κή αξία και πολύ θετική επενδυτική διάθεση. Ο μεγαλύτερο­ς όγκος εισροών έλαβε χώρα στα Funds of Funds Μετοχικά με 1,918 εκατ. ευρώ, στα Μικτά Α/Κ με 771 χιλ. ευρώ και στα Funds of Funds Μικτά με 771 χιλ. ευρώ. Αντιθέτως, σε εκροές ξεχώρισαν τα Α/Κ Διαχείριση­ς Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας με 1,908 εκατ. ευρώ, τα Ομολογιακά Α/Κ μη Κρατικά Επενδυτική­ς Διαβάθμιση­ς με 291 χιλ. ευρώ και τα Διαχείριση­ς Διαθεσίμων με 233 χιλ. ευρώ. Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece