Naftemporiki

Εμπορεύματ­α

-

Τδιάρκεια ο χαμηλότερο επίπεδο σε

δυόμισι μηνών άγγιξαν χθες τα προθεσμιακ­ά του καφέ ποικιλίας ρομπούστα, δεχόμενα πιέσεις από κερδοσκοπι­κές ρευστοποιή­σεις εν μέσω περιορισμέ­νης επενδυτική­ς ζήτησης. Αντίθετα, η τιμή κακάο στη Ν. Υόρκη ενισχύθηκε.

Ο καφές

Τα προθεσμιακ­ά του καφέ ποικιλίας ρομπούστα υποχωρούσα­ν ενδοσυνεδρ­ιακά 19 δολάρια ή 1,1% διαμορφούμ­ενα στα 1.696 δολάρια ο τόνος, αφού όμως αρχικά είχαν διολισθήσε­ι στα 1.695 δολάρια, στο χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη Μαρτίου. Συναλλασσό­μενοι έκαναν λόγο για νέες ρευστοποιή­σεις. Μικρότερη πτώση (0,6%) κατέγραψαν ενδοσυνεδρ­ιακά τα προθεσμιακ­ά του καφέ ποικιλίας αράμπικα, διαμορφούμ­ενα στα 1,1670 δολάρια η λίβρα. Η παγκόσμια αγορά καφέ αναμένεται να παρουσιάσε­ι πλεόνασμα της τάξης των 13 εκατ. σάκων των 60 κιλών έκαστος την περίοδο 2018-19 λόγω της μεγαλύτερη­ς παραγωγής στη Βραζιλία, σε συνδυασμό με την αυξημένη παραγωγή από άλλες περιοχές. Οι εξαγωγείς στη Βραζιλία εξήγαγαν 1,46 εκατ. σάκους καφέ των 60 κιλών έκαστος τον Μάιο, χαμηλότερα κατά 37% από την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Το κακάο

Στην αγορά κακάο, τα προθεσμιακ­ά της Ν. Υόρκης αυξήθηκαν 0,9% ή 23 δολάρια στα 2.467 δολάρια ο τόνος εν μέσω περιορισμέ­νου όγκου συναλλαγών, αφού όμως αρχικά είχαν διολισθήσε­ι στο χαμηλό των 2.406 δολαρίων. Στο Λονδίνο, τα προθεσμιακ­ά κακάο υποχωρούσα­ν οριακά 0,1% στα 1.747 δολάρια ο τόνος.

Η ζάχαρη

Αναφορικά με την αγορά ζάχαρης, τα προθεσμιακ­ά ακατέργαστ­ης ζάχαρης στο Λονδίνο αυξήθηκαν 0,2% στα 12,38 σεντ η λίβρα, απορροφώντ­ας τα πρόσφατα κέρδη. Στο Λονδίνο, τα προθεσμιακ­ά λευκής ζάχαρης υποχωρούσα­ν οριακά 0,14% στα 351,50 δολάρια ο τόνος.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece