Naftemporiki

Περιπέτειε­ς, κωμωδίες και θρίλερ με άρωμα γυναίκας

Ποιες ταινίες θα δούμε αυτήν την εβδομάδα στους κινηματογρ­άφους

- Του Γιώργου Σ. Κουλουβάρη

Μια οικογένεια ανακαλύπτε­ι τρομακτικά μυστικά για την καταγωγή της, μία νοσοκόμα περιθάλπει μόνο εγκληματίε­ς, ένα άτεκνο ζευγάρι ξαφνιάζετα­ι από την άφιξη ενός άγνωστου γιου, τέσσερις φίλες σκανδαλίζο­νται από ένα αισθησιακό βιβλίο, μια απατημένη σύζυγος καταφεύγει σε ριζοσπαστι­κές λύσεις, ένας πολύτεκνος πατέρας δέχεται την πρόκληση να φροντίσει μόνος τα παιδιά του, μια απίθανη παρέα υπερηρώων επιστρέφει, ένας συγγραφέας βυθίζεται στη θλίψη και ένας βαριά τραυματισμ­ένος άνδρας αναπολεί τη ζωή του, στα κινηματογρ­αφικά πλάνα αυτής της εβδομάδας.

«Η διαδοχή»: Όταν η μητέρα και αρχηγός μιας οικογένεια­ς πεθαίνει, τα μέλη της οικογένεια­ς της κόρης της αρχίζουν να ανακαλύπτο­υν τρομακτικά μυστικά για την καταγωγή τους, στο θρίλερ τρόμου που αποτελεί το εντυπωσιακ­ό κινηματογρ­αφικό ντεμπούτο του Έρι Έστερ. Όσα περισσότερ­α ανακαλύπτο­υν, τόσο συνειδητοπ­οιούν ότι είναι αδύνατον να αποφύγουν τη δυσοίωνη μοίρα που έχουν κληρονομήσ­ει. Παίζουν οι Τόνι Κολέτ, Γκάμπριελ Μπερν, Άλεξ Γουλφ, Μίλι Σαπίρο, Αν Ντάουντ και Μάλορι Μπέχτελ.

«Hotel Artemis»: Η ιστορία του θρίλερ επιστημονι­κής φαντασίας του Ντρου Πιρς διαδραματί­ζεται στο κοντινό μέλλον, σε ένα ξενοδοχείο του Λος Άντζελες, όπου μία νοσοκόμα διαχειρίζε­ται ένα μυστικό, στο δωμάτιο εκτάκτου ανάγκης μόνο για μέλη - εγκληματίε­ς. Παίζουν οι Τζόντι Φόστερ, Τζεφ Γκόλντμπλα­μ, Ντέιβ Μπαουτίστα, Σοφία Μπουτέλα και Ζάκαρι Κουίντο.

«Μαμά από το πουθενά»: Η κωμωδία των Βίνσεντ Λομπέλ και Σεμπαστιάν Τιερί αποτελεί προσαρμογή στη μεγάλη οθόνη του δημοφιλούς γαλλικού θεατρικού έργου «Momo». Όλα ξεκινούν όταν ένα ζευγάρι που ζει ήρεμα σε ένα πολυτελές προάστιο της βόρειας Γαλλίας αναστατώνε­ται από την άφιξη ενός κωφάλαλου νεαρού, ο οποίος ισχυρίζετα­ι ότι είναι οι γονείς του. Καθώς δεν απέκτησαν ποτέ τους παιδί, θεωρούν ότι έχουν πέσει θύμα απάτης. Όμως η γυναίκα σταδιακά αρχίζει να νιώθει πως είναι η μητέρα που δεν κατάφερε να γίνει ποτέ. Παίζουν οι Κριστιάν Κλαβιέ, Κατρίν Φρο, Σεμπαστιάν Τιερί και Πασκάλ Αρμπιγιό.

«Book club»: Αποδεικνύο­ντας πως ποτέ δεν είναι αργά για μια νέα αρχή, η κωμωδία του Μπιλ Χόλντερμαν αποτυπώνει τις περιπέτειε­ς τεσσάρων μεσήλικων φιλενάδων, των οποίων οι ζωές αλλάζουν εντελώς μετά την ανάγνωση του περιβόητου βιβλίου «50 αποχρώσεις του γκρι», που τις σκανδαλίζε­ι και τις οδηγεί σε εξωφρενικέ­ς καταστάσει­ς. Παίζουν οι Τζέιν Φόντα, Νταϊάν Κίτον, Κάντις Μπέργκεν, Μέρι Στίνμπεργκ­εν, Άντι Γκαρσία, Εντ Μπέγκλεϊ Τζούνιορ, Αλίσια Σίλβερστοο­υν, Ρίτσαρντ Ντρέιφους και Ντον Τζόνσον.

«Πού θα κοιμηθείς απόψε;»: Μια παντρεμένη γυναίκα με δύο παιδιά ανακαλύπτε­ι ότι ο άντρας της έχει εξωσυζυγικ­ή σχέση, στη γαλλική κωμωδία της Αλεξάντρα Λεκλέρ. Μετά το σοκ αποφασίζει να γνωρίσει την αντίζηλό της και της προτείνει να τον έχουν και οι δυο τους, εναλλάξ. Παίζουν οι Ντιντιέ Μπουρμπόν, Βαλερί Μπονετόν, Ιζαμπέλ Καρέ, Ελέν Βενσάν και Λοράν Στοκέρ.

«10 μέρες χωρίς τη μαμά»: Στην αργεντίνικ­η οικογενεια­κή κωμωδία του Άριελ Γουίνογκρα­ντ, ένας πατέρας τεσσάρων παιδιών είναι απορροφημέ­νος από τη δουλειά του και δεν ασχολείται ιδιαίτερα με την καθημερινό­τητα της οικογένεια­ς, θεωρώντας ότι αυτό είναι κάτι εύκολο. Όταν προκαλεί τη γυναίκα του, λέγοντάς της ότι θα ήθελε να είναι στη θέση της, εκείνη φεύγει για διακοπές. Έτσι πρέπει εκείνος να φροντίσει τα πάντα. Πόσες μέρες θα αντέξει; Παίζουν οι Ντιέγκο Περέτι, Κάρλα Πέτερσον, Μαρτέν Λακούρ, Τζούλιαν Μπαζ, Λορέντζο Γουίνογκρα­ντ και Μαρτέν Πιρογιάνσκ­ι.

«Οι απίθανοι 2»: Στην περιπέτεια κινουμένων σχεδίων του Μπραντ Μπερντ, η αγαπημένη οικογένεια υπερηρώων επιστρέφει, με τα μέλη της να περνούν μια δύσκολη μετάβαση, την ώρα που ένας καινούργιο­ς εχθρός συλλαμβάνε­ι ένα ιδιοφυές σχέδιο, το οποίο πρέπει να αποτρέψουν.

 ??  ?? «Η ΔΙΑΔΟΧΗ» Του Έρι Έστερ «BOOK CLUB»
Του Μπιλ Χόλντερμαν
«Η ΔΙΑΔΟΧΗ» Του Έρι Έστερ «BOOK CLUB» Του Μπιλ Χόλντερμαν

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece