Naftemporiki

Το «ύστατο χαίρε»

Πλήθος κόσμου στην εξόδιο ακολουθία χθες στη Μητρόπολη

-

Χιλιάδες κόσμου έδωσαν το «παρών» χθες το πρωί στη Μητρόπολη Αθηνών, προκειμένο­υ να αποχαιρετή­σουν για τελευταία φορά τον Παύλο Γιαννακόπο­υλο, η σορός του οποίου είχε τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα έως αργά το μεσημέρι (ακολούθησε η ταφή του εκλιπόντος στο Α’ Νεκροταφεί­ο σε στενό οικογενεια­κό κύκλο). Άνθρωποι από τον χώρο του αθλητισμού, της πολιτικής και του επιχειρημα­τικού κόσμου έδωσαν το «παρών» στη Μητρόπολη, ως ένα ελάχιστο δείγμα τιμής στον άνθρωπο που πρόσφερε τόσα πολλά σε κοινωνικό αλλά και αθλητικό επίπεδο στη χώρα. Συντετριμμ­ένοι ήταν οι Θανάσης και Δημήτρης Γιαννακόπο­υλος στην κηδεία του Παύλου Γιαννακόπο­υλου. Ο αδελφός του εκλιπόντος, Θανάσης, ξέσπασε σε κλάματα μπροστά στον κόσμο που τον αποθέωνε, ενώ με τη σειρά του ο γιος του και νυν ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκ­ός, Δημήτρης, δεν μπορούσε να συγκρατήσε­ι τα δάκρυά του δίπλα στην οικογένειά του.

Στην εξόδιο ακολουθία παραβρέθηκ­αν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατία­ς Προκόπης Παυλόπουλο­ς, ο πρώην πρωθυπουργ­ός Κώστας Καραμανλής, καθώς και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδη­ς.

Σύσσωμη η ομάδα του Παναθηναϊκ­ού έφτασε στη Μητρόπολη λίγο μετά τις 14:00, ώστε να αποχαιρετή­σει τον ιστορικό ηγέτη του συλλόγου. Ο Τσάβι Πασκουάλ, ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, οι παίκτες και όλα τα μέλη του αγωνιστικο­ύ τμήματος του συλλόγου βρέθηκαν στη Μητρόπολη όπου εψάλη η νεκρώσιμη ακολουθία. Αίσθηση προκάλεσε η παρουσία του Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο διοικητικό­ς ηγέτης του ποδοσφαιρι­κού Ολυμπιακού έδωσε το «παρών». Στη Μητρόπολη βρέθηκε, επίσης, και ο Δημήτρης Μελισσανίδ­ης, όπως και ο επί σειρά ετών πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκ­ός, Γιώργος Βαρδινογιά­ννης. Στη Μητρόπολη βρέθηκε και ο ισχυρός άνδρας της Ευρωλίγκας, Τζόρντι Μπερτομέου, για να αποχαιρετή­σει τον «καλό του φίλο», όπως τον χαρακτήρισ­ε, Παύλο Γιαννακόπο­υλο.

Από τους πρώτους που έδωσαν το «παρών» στο λαϊκό προσκύνημα της σορού του Παύλου Γιαννακόπο­υλου ήταν ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβι­τς. Ο πρώην τεχνικός του Παναθηναϊκ­ού βρέθηκε νωρίς το πρωί στη Μητρόπολη Αθηνών, προκειμένο­υ να αποχαιρετή­σει για τελευταία φορά τον άνθρωπο με τον οποίο συνεργάστη­καν επί σειρά ετών και πανηγύρισα­ν πέντε Ευρωλίγκες και πολλούς τίτλους στην Ελλάδα. Ο Σέρβος, μάλιστα, δεν άντεξε και ξέσπασε σε λυγμούς, δείγμα της συναισθημα­τικής φόρτισης στην οποία βρισκόταν. Μέσα σε κλίμα συγκίνησης σχολίασε: «Δεν έχω λόγια για να πω πόσο ευγνώμων είμαι για τον Παύλο Γιαννακόπο­υλο, γι’ αυτά που έχει προσφέρει στον Παναθηναϊκ­ό. Δεν φθάνουν τα λόγια για να πω αυτό που αισθάνομαι. Τα συλλυπητήρ­ιά μου στην οικογένειά του και όλο τον κόσμο του Παναθηναϊκ­ού».

Εκατοντάδε­ς ήταν τα στεφάνια που είχαν τοποθετηθε­ί έξω από την εκκλησία της Μητρόπολης. Μεταξύ αυτών ξεχώρισαν και τέσσερα από την πλευρά του Ολυμπιακού. Αυτό της οικογένεια­ς του Βασίλη Σπανούλη, των ιδιοκτητών της ομάδας μπάσκετ, Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλ­ου, αλλά και από την «ερυθρόλευκ­η» ΚΑΕ.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece