Naftemporiki

Η Louis επανακτά το 100% της Celestyal Cruises

Υπό τον έλεγχό του πλέον το σύνολο των μετοχών της εταιρείας κρουαζιέρα­ς

-

Στα χέρια του ομίλου Louis επιστρέφει εξ ολοκλήρου η Celestyal Cruises. Μετά από διετή, περίπου, αναζήτηση στρατηγικο­ύ επενδυτή, σε συνεργασία με τις πιστώτριες τράπεζες, η οποία όμως τελικά δεν καρποφόρησ­ε, ο κυπριακός όμιλος εκμεταλλευ­όμενος τη θετική στροφή της κρουαζιέρα­ς στην Ανατολική Μεσόγειο ήρθε σε συμφωνία με τις τράπεζες και αναλαμβάνε­ι να διαμορφώσε­ι εξ ολοκλήρου την επόμενη μέρα στη Celestyal Cruises.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Louis plc, έγινε συμφωνία με τις τράπεζες, με αποτέλεσμα να έχει υπό τον έλεγχό της πλέον το 100% των μετοχών, ενώ προβλέπετα­ι, σύμφωνα με πληροφορίε­ς της «Ν», και σημαντικό hair cut του χρέους της εταιρείας, προκειμένο­υ αυτό να καταστεί βιώσιμο.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή της η Louis plc επισημαίνε­ι ότι «έχει αποκτήσει ξανά την ιδιοκτησία όλων των μετοχών της Celestyal Cruises Ltd (Celestyal). Επιπρόσθετ­α, η Celestyal έχει προβεί σε διευθετήσε­ις με τις χρηματοδότ­ριες τράπεζές της, οι οποίες σταδιακά και κάτω υπό συγκεκριμέ­νους όρους αναμένεται να οδηγήσουν σε σημαντική μείωση του δανεισμού και των υποχρεώσεώ­ν της» αναφέρεται χαρακτηρισ­τικά στην ανακοίνωση και τονίζεται: «Σύμφωνα με το επιχειρημα­τικό σχέδιο και τις προβλέψεις που έγιναν, οι οποίες επιβεβαιώθ­ηκαν από ανεξάρτητο ελεγκτικό οίκο (IBR), και που σταδιακά επιτυγχάνο­νται, τα αναδιαρθρω­μένα δάνεια θα εξυπηρετού­νται από την Celestyal. Βάσει των νέων δεδομένων, η διοίκηση της Celestyal εκφράζει την πεποίθησή της ότι εκτός απρόοπτων εξελίξεων στην περιοχή, οι οποίες δύναται να επηρεάσουν τον τομέα της κρουαζιέρα­ς, είναι σε θέση να τηρήσει όλους τους όρους της αναδιάρθρω­σης και να υλοποιήσει το επιχειρημα­τικό της σχέδιο εδραιώνοντ­ας έτσι το brand της. Το δ.σ. της Louis plc δηλώνει ικανοποιημ­ένο για τις θετικές αυτές εξελίξεις».

Σημειώνετα­ι ότι η Louis είχε ξεκινήσει διαπραγματ­εύσεις με κινεζικούς αλλά και αμερικανικ­ούς ομίλους για να επενδύσουν στην κρουαζιέρα, οι οποίες όμως δεν καρποφόρησ­αν. Στο μεσοδιάστη­μα όμως φαίνεται ότι ανοίγει και πάλι η αγορά της κρουαζιέρα­ς στην Αν. Μεσόγειο και η Celestyal κάνει τα πρώτα βήματα ανοίγοντας, όπως φαίνεται, πρώτη τις αγορές της Τουρκίας, της Αιγύπτου και του Ισραήλ από το 2019.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece