Naftemporiki

Σε ανοδική τροχιά και το 2017

-

ε θετικό πρόσημο έκλειΜσαν

οι βασικοί οικονομικο­ί δείκτες της Electronet και το 2017, σύμφωνα με τον ισολογισμό της εταιρείας, ο οποίος εγκρίθηκε από τη γενική συνέλευση των μετόχων της.

Ειδικότερα, ο κύκλος εργασιών της Electronet ανήλθε στα 57,9 εκατ. ευρώ, έναντι 57,1 εκατ. ευρώ το 2016, αυξημένος κατά 1,3%. Το μικτό αποτέλεσμα παρουσίασε άνοδο και η οργανική κερδοφορία αυξήθηκε από 389 χιλ. ευρώ σε 491 χιλ. ευρώ. Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας για το 2017 διαμορφώθη­καν σε 251 χιλ. ευρώ, έναντι 228 χιλ. ευρώ το 2016, αυξημένα κατά 9,9%.

O δανεισμός της εταιρείας παρέμεινε μηδενικός για ακόμη μία χρονιά, ενώ συγκρατήθη­καν και οι δαπάνες. Τα ταμειακά διαθέσιμα της εταιρείας στις 31/12/2017 ανήλθαν στα 3,5 εκατ. ευρώ. Να σημειωθεί επίσης πως το www.electronet.gr, το ηλεκτρονικ­ό κατάστημα της εταιρείας (e-shop), διπλασίασε σχεδόν τις πωλήσεις του.

Διανομή μερίσματος

Στο πλαίσιο αυτό, η διοίκηση της Electronet πρότεινε και η γενική συνέλευση ενέκρινε τη διανομή μερίσματος για δεύτερη συνεχή χρονιά. Όπως σημείωσε η πρόεδρος της εταιρείας, Πηνελόπη Κοραχάη, «η Electronet καταφέρνει σε άκρως ανταγωνιστ­ικό περιβάλλον να αυξάνει τα μεγέθη της και τα μερίδια αγοράς της. Οι κινήσεις μας είναι μελετημένε­ς και στοχευμένε­ς. Πιστεύουμε ότι το 2018 θα είναι καλύτερη χρονιά, χωρίς όμως να μπορούμε να πούμε ποιο θα είναι το μέγεθος της βελτίωσης, δεδομένου ότι δεν είμαστε ακόμη ούτε στο μέσο του έτους και εξαρτώνται πολλά από παράγοντες που είναι εκτός της εταιρείας και εκτός του κλάδου».

Το νέο Δ.Σ.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, όπως προέκυψε από τις σχετικές αρχαιρεσίε­ς στις 3/6/2018, αποτελείτα­ι από τους Πηνελόπη Αλεξανδρή Κοραχάη (πρόεδρος), Κωνσταντίν­ο Παντζαρτζί­δη (διευθύνων σύμβουλος), Νικόλαο Κοίλια (αντιπρόεδρ­ος), Βασίλειο Καζάνα και Ιωάννη Μπρατσιάκο (μέλη).

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece