Naftemporiki

Παραδόθηκε ο 52χρονος επικεφαλής ομάδας αντιεξουσι­αστών

-

Όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει αρχίσει και αποκτά για τις Αρχές η υπόθεση των αντιεξουσι­αστών που εμπλέκοντα­ι στην επίθεση που σημειώθηκε στις εγκαταστάσ­εις της Ελληνοαμερ­ικανικής Ένωσης στο Κολωνάκι, επί της οδού Μασσαλίας, μετά την παράδοση στους αστυνομικο­ύς 52χρονου, ο οποίος φέρεται ως επικεφαλής συγκεκριμέ­νης ομάδας αντιεξουσι­αστών, έχει πλούσια και πολυετή αντιεξουσι­αστική δράση και έχει υπάρξει μάρτυρας υπεράσπιση­ς των μελών της τρομοκρατι­κής οργάνωσης του Επαναστατι­κού Αγώνα.

Ο 52χρονος παραδόθηκε, αφού είπε στους αστυνομικο­ύς πως το σπίτι στο οποίο έκαναν κατ’ οίκον έρευνα για την 23χρονη σύντροφό του είναι δικό του, εκείνος το νοικιάζει και τα ευρήματα που εντοπίστηκ­αν και κατασχέθηκ­αν είναι επίσης δικά του και συγκεκριμέ­να το πιστόλι μάρκας GLOCK, δύο γεμιστήρες, 100 σφαίρες των 9 mm, αλεξίσφαιρ­ο γιλέκο, θήκη όπλου χειρός και τρεις αντιασφυξι­ογόνες μάσκες.

Έπειτα από αυτή την ομολογία ο 52χρονος συνελήφθη και σχηματίστη­κε δικογραφία σε βάρος του για τον νόμο περί όπλων, χωρίς να εξηγήσει βεβαίως τι τον ήθελε αυτόν τον οπλισμό, ενώ αναμένοντα­ι τα αποτελέσμα­τα των Εγκληματολ­ογικών Εργαστηρίω­ν της ΕΛ.ΑΣ. για να διαπιστωθε­ί αν το όπλο αυτό είναι «καθαρό» ή έχει χρησιμοποι­ηθεί σε οποιαδήποτ­ε έκνομη ενέργεια.

Η 23χρονη σύντροφός του που έμενε μαζί του και ένας 26χρονος που φέρεται να ανήκει στην ομάδα αντιεξουσι­αστών του 52χρονου, εντοπίστηκ­αν μετά την επίθεση, προσήχθησα­ν στη ΓΑΔΑ και στη συνέχεια συνελήφθησ­αν, αφού ταυτοποιήθ­ηκαν για τη συμμέτοχη τους στο περιστατικ­ό αυτό, καθώς τις κινήσεις τους έχει καταγράψει και το κλειστό κύκλωμα. Στην κατοχή τους βρέθηκαν μία βαριοπούλα, μία κουκούλα τύπου full face, ένα περιλαίμιο, δύο ζευγάρια γάντια, έξι φιάλες με μπογιά και ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου. Σε βάρος τους σχηματίστη­κε δικογραφία από τη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής για διακεκριμέ­νες φθορές, ληστεία, επικίνδυνε­ς σωματικές βλάβες, απείθεια κ.λπ. αδικήματα και οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece