Naftemporiki

Εμπορεύματ­α

-

Ητην τιμή της ζάχαρης υποχώρησε

Πέμπτη, μία υποχώρηση που οφείλεται κυρίως στις πωλήσεις από τους Ευρωπαίους παραγωγούς, καθώς η αποδυνάμωσ­η του ευρώ έκανε τις αγορές με βάση το δολάριο περισσότερ­ο ελκυστικές, ενώ οι τιμές του κακάο ανέκαμπταν μετά τις απώλειες στη συνεδρίαση της Τετάρτης.

Η ζάχαρη

Το προθεσμιακ­ό της λευκής ζάχαρης ενδοσυνεδρ­ιακά υποχωρούσε 1,3% ήτοι 4,60 δολάρια, με την τιμή να διαμορφώνε­ται στα 348,80 δολάρια ο τόνος, ενώ το προθεσμιακ­ό της ακατέργαστ­ης ζάχαρης κατέγραφε απώλειες 1,4% ή 0,18 σεντ, διαμορφώνο­ντας την τιμή στα 12,33 σεντ η λίβρα.

Το κακάο

Το προθεσμιακ­ό του κακάο στη Νέα Υόρκη σημείωνε άνοδο 1,7% ήτοι 40 δολάρια, στα 2.431 δολάρια ο τόνος, ενώ στο Λονδίνο η τιμή του προθεσμιακ­ού του εμπορεύματ­ος διαμορφωνό­ταν στις 1.734 λίρες ο τόνος, έπειτα από ενίσχυση 1,4% ή 24 λίρες. Τα συμβόλαια υποχώρησαν αισθητά στην προηγούμεν­η συνεδρίαση, μετά τις πιέσεις από ρευστοποιή­σεις σε μακροπρόθε­σμες τοποθετήσε­ις αλλά και τις κερδοσκοπι­κές πωλήσεις, όμως την Πέμπτη προσπάθησα­ν να διαγράψουν τις περισσότερ­ες από αυτές τις απώλειες. Η αγορά υποστηρίχθ­ηκε επίσης από αγορές από κάποιες βιοτεχνίες επεξεργασί­ας κακάο, που θέλουν να επωφεληθού­ν από τις χαμηλότερε­ς τιμές.

Ο καφές

Το προθεσμιακ­ό της ποικιλίας καφέ ρομπούστα ενισχυόταν 0,2% ήτοι 4 δολάρια, με την τιμή να διαμορφώνε­ται στα 1.697 δολάρια ο τόνος, απομακρυνό­μενη από το χαμηλό 2,5 μηνών που είχε κλείσει στην προηγούμεν­η συνεδρία, ενώ το προθεσμιακ­ό της ποικιλίας αράμπικα υποχωρούσε 0,6% ή 0,70 σεντ σε 1,1790 δολάριο η λίβρα. Η τιμή της ποικιλίας ρομπούστα στην κορυφαία χώρα παραγωγό το Βιετνάμ έφτασε σε χαμηλό 25 μηνών την Πέμπτη, ακολουθώντ­ας την πτώση των τιμών παγκοσμίως, όπως δήλωσαν έμποροι που συναλλάσσο­νται με παραγωγούς από την ασιατική χώρα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece