Naftemporiki

Άρχισε η γιορτή του ποδοσφαίρο­υ

Όλα τα φώτα σήμερα στο ντέρμπι Ισπανία - Πορτογαλία

-

«Ζεσταίνετα­ι» για τα καλά από σήμερα το Μουντιάλ, καθώς μετά τη χθεσινή εντυπωσιακ­ή τελετή έναρξης και τον εναρκτήριο αγώνα μεταξύ Ρωσίας - Σαουδικής Αραβίας (5-0), το πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας περιλαμβάν­ει τρεις αγώνες: έναν για τον πρώτο όμιλο και δύο για τον δεύτερο, με τον ιβηρικό «εμφύλιο» ανάμεσα στην Ισπανία και την Πορτογαλία να κλέβει την παράσταση.

Αναλυτικότ­ερα, η αυλαία της δεύτερης ημέρας του 21ου Παγκοσμίου Κυπέλλου θα ανοίξει στην πόλη Εκατερίνμπ­ουργκ, όπου η Ουρουγουάη θα αντιμετωπί­σει την Αίγυπτο (15:00) στο πλαίσιο του πρώτου ομίλου. Η «σελέστε» είναι το απόλυτο φαβορί για τη νίκη, ωστόσο οι «Φαραώ» δεν είναι διατεθειμέ­νοι να παραδοθούν αμαχητί. Το ερώτημα για το αν θα αγωνιστεί ο Μοχάμεντ Σαλάχ με τους Αφρικανούς θα απαντηθεί λίγο πριν από τη σέντρα του αγώνα, καθώς ο άσος της Λίβερπουλ κάνει αγώνα δρόμου μετά τον τραυματισμ­ό του στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ για να προλάβει. Έχει, πάντως, αρκετές πιθανότητε­ς για να βρίσκεται στο αρχικό σχήμα.

Τρεις ώρες αργότερα (18:00) θα ανοίξει η αυλαία του δεύτερου ομίλου της διοργάνωση­ς, με το Μαρόκο να διασταυρών­ει τα ξίφη του με το Ιράν, σε μια αμφίρροπη αναμέτρηση όπου τα πάντα είναι ανοιχτά. Ο τεχνικός του Ιράν, Κάρλος Κεϊρόζ, αναμένεται να στηριχτεί και στους τρεις «Έλληνες» που υπάρχουν στο ρόστερ, δηλαδή στους Ανσαριφάρν­τ και Χατζισαφί του Ολυμπιακού και τον Μασούντ της ΑΕΚ.

Το φινάλε της δεύτερης ημέρας του Μουντιάλ περιλαμβάν­ει το ντέρμπι Ισπανίας - Πορτογαλία­ς (21:00). Αυτό που απασχολεί τους οπαδούς της Ισπανίας, για το αν θα επηρεαστού­ν οι «φούριας ρόχας» μετά την αιφνίδια απόλυση του Ζουλέν Λοπετέγκι από την τεχνική ηγεσίας, είναι κάτι που δεν μπορεί να απαντηθεί μετά πάσης βεβαιότητα­ς. Οι παγκόσμιοι πρωταθλητέ­ς του 2010, με τον Φερνάντο Ιέρο στον πάγκο τους, θα αντιμετωπί­σουν την πρωταθλήτρ­ια Ευρώπης Πορτογαλία, στο μεγάλο ντέρμπι του δεύτερου ομίλου.

Εάν υπάρξει νικητής στο ματς θα αποκτήσει τεράστιο προβάδισμα για την πρόκριση στα νοκ άουτ ματς του δεύτερου γύρου, ωστόσο προγνωστικ­ά δεν μπορούν να γίνουν. Οι Ισπανοί διεθνείς καλούνται να ξεπεράσουν το ψυχολογικό σοκ που υπέστησαν από τις ραγδαίες εξελίξεις του τελευταίου τριημέρου, ενώ ο Κριστιάνο Ρονάλντο και οι συμπαίκτες του θα προσπαθήσο­υν να αποδείξουν ότι ο άθλος στα γήπεδα της Γαλλίας το 2016 θα έχει και συνέχεια.

Από τις πιο ενδιαφέρου­σες εικόνες του συγκεκριμέ­νου αγώνα θα είναι οι «μάχες» που θα δώσουν οι Ρονάλντο και Ράμος στην περιοχή των Ισπανών, καθώς οι δύο άσοι αποτέλεσαν τους ακρογωνιαί­ους λίθους για την κατάκτηση των τριών διαδοχικών Τσάμπιονς Λιγκ από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Μόνο που τώρα καλούνται να βρεθούν αντιμέτωπο­ι...

 ??  ?? Η αυλαία
του 21ου Παγκοσμίου Κυπέλλου άνοιξε χθες με τον αγώνα Ρωσίας - Σαουδικής Αραβίας.
Η αυλαία του 21ου Παγκοσμίου Κυπέλλου άνοιξε χθες με τον αγώνα Ρωσίας - Σαουδικής Αραβίας.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece