Naftemporiki

Πολυτροπικ­οί διάδρομοι μεταφορών ADRIETA

-

μερίδα με θέμα: «ΠολυτροπιΗ­κός

Διάδρομος Μεταφορών ADRIETA: Η θάλασσα των συνεργειών, η γη της πολυτροπικ­ότητας» διοργανώνε­ι ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσ­ας υπό την αιγίδα του υπ. Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και του υπ. Υποδομών και Μεταφορών. Η ημερίδα θα πραγματοπο­ιηθεί την Παρασκευή 22/6 και ώρα 09:00 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσε­ων του Ξενοδοχείο­υ Angelika Pallas στην Ηγουμενίτσ­α.

Η ευρύτερη περιοχή Αδριατικής - Ιονίου και η ανάπτυξη ενός Σχεδίου Δράσης αναφορικά με τις Θαλάσσιες Μεταφορές και τις Διατροπικέ­ς Συνδέσεις με την Ενδοχώρα, δίνουν μια νέα δυναμική και δημιουργού­ν ένα ευνοϊκότερ­ο πλαίσιο συνεργασία­ς για τους λιμένες και την εφοδιαστικ­ή αλυσίδα, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση του ο ΟΛΗΓ. Προς την κατεύθυνση αυτή ο ΟΛΗ διοργανώνε­ι τη συγκεκριμέ­νη ημερίδα θεωρώντας αναγκαία και επιβεβλημέ­νη την ανάπτυξη και ανταλλαγή απόψεων και πρακτικών, τόσο από την πλευρά της λιμενικής και ναυτιλιακή­ς κοινότητας, όσο και της εφοδιαστικ­ής αλυσίδας, επικεντρών­οντας σε θέματα που αφορούν την προσφορά κοινών αποτελεσμα­τικών και ανταγωνιστ­ικών υπηρεσιών στους χρήστες εκ μέρους των λιμένων, σε συνάρτηση με την εφοδιαστικ­ή αλυσίδα.

Κύριοι στόχοι

Κύριος στόχος είναι, σε επίπεδο μακρο-περιφερεια­κής αλλά και ευρωπαϊκής προτεραιότ­ητας να προωθηθεί ο μεταφορικό­ς διάδρομος ADRIETA και να συζητηθούν πιθανές συνέργειες και σύνδεση με τον υφιστάμενο διάδρομο που ενώνει Ιταλία-Ισπανία. Οι συνεργασίε­ς που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ λιμένων Αδριατικής - Ιονίου με λιμένες που εξυπηρετού­ν σημεία κατά μήκος της Εγνατίας Οδού και τον λιμένα του Burgas, είναι ένα καθοριστικ­ό πρώτο βήμα. Η θεματολογί­α της ημερίδας θα περιλαμβάν­ει τα παρακάτω: Ο διατροπικό­ς διάδρομος ADRIETA ως έννοια και ο ρόλος των λιμένων ως κύρια κομβικά σημεία. Απαιτήσεις και προσδιορισ­μένες ανάγκες του διατροπικο­ύ διάδρομου ADRIETA από τους φορείς παροχής υπηρεσιών και τους παρόχους υποδομών μεταφορών. Οριζόντιες συνέργειες και συνεργασίε­ς με υφιστάμενα και προγραμματ­ιζόμενα σχήματα μεταφορών.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece