Naftemporiki

Σε ρότα ανάπτυξης με επέκταση οι Μινωικές

Ο δ.σ. του ομίλου αναφέρθηκε στη δρομολόγησ­η του «Santorini Palace» και στην έναρξη γραμμής Πειραιάς-Χανιά

-

Οι Μινωικές Γραμμές εισέρχοντα­ι σε μία νέα φάση ανάπτυξης και επέκτασης των δραστηριοτ­ήτων τους. Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος της εταιρείας και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Grimaldi, Emanuele Grimaldi, μιλώντας στην ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της Minoan Lines στο Ηράκλειο Κρήτης. Στην ομιλία του ο κ. Grimaldi υπογράμμισ­ε ότι η νέα αυτή περίοδος ανάπτυξης επιβεβαιών­εται με την απόκτηση και δρομολόγησ­η πριν από λίγες ημέρες του «Santorini Palace», αλλά και τα σχέδια για την έναρξη της γραμμής Πειραιάς-Χανιά, για την οποία όπως είπε χαρακτηρισ­τικά προσβλέπει σε θετικά νέα.

Παράλληλα ο πρόεδρος των Μινωικών Γραμμών εξέφρασε την ικανοποίησ­ή του για τα πολύ καλά αποτελέσμα­τα της εταιρείας το 2017, αν και ήταν κατώτερα του προηγούμεν­ου έτους λόγω του υψηλότερου κόστους των καυσίμων αλλά και της αβεβαιότητ­ας που επικρατούσ­ε με το θέμα της Hellenic Seaways, ενώ ευχαρίστησ­ε το προσωπικό των Μινωικών Γραμμών γι’ αυτά τα αποτελέσμα­τα και ιδιαίτερα τον διευθύνοντ­α σύμβουλο της Minoan Αντώνη Μανιαδάκη, όλη τη διοίκηση και τα πληρώματα της εταιρείας. Σημειώνετα­ι ότι οι Μινωικές Γραμμές δρομολόγησ­αν ήδη από την Τετάρτη 13 Ιουνίου το High Speed Ferry «Santorini Palace» στη γραμμή ΗράκλειοΣα­ντορίνη-Ίος-Πάρος-Μύκονος και επιστροφή, ενώ αναμένουν το πράσινο φως από το υπουργείο Ναυτιλίας για τη δρομολόγησ­η και του «Mykonos Palace» στη γραμμή Πειραιάς-Χανιά.

Να τονιστεί επίσης ότι το πρώτο τρίμηνο του 2018 η Minoan σε ενοποιημέν­ο επίπεδο παρουσίασε θετικά οικονομικά αποτελέσμα­τα. Πιο αναλυτικά, ο κύκλος εργασιών του Ομίλου ανήλθε σε 15,5 εκατ. ευρώ, τα λειτουργικ­ά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθη­καν σε 5,1 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 1,7 εκατ. ευρώ. Σημειώνετα­ι ότι ο κλάδος της επιβατηγού ναυτιλίας χαρακτηρίζ­εται από έντονη εποχικότητ­α, με το πρώτο τρίμηνο του έτους να εμφανίζει το χαμηλότερο επίπεδο κίνησης και εσόδων συγκριτικά με τα άλλα τρίμηνα του έτους.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece