Naftemporiki

Danaos: Ρύθμιση δανείων 2,2 δισ. δολ.

Μείωση του χρέους κατά 551 εκατ.

-

ε ρύθμιση δανειακών υποΣχρεώσε­ων

ύψους 2,2 δισ. δολαρίων προχώρησε Danaos Corporatio­n, η ναυτιλιακή εταιρεία του κ. Γιάννη Κούστα. Πρόκειται για δάνεια που λήγουν στις 31 Δεκεμβρίου 2018 και η ρύθμιση θα οδηγήσει σε μείωση του χρέους της εταιρείας κατά 551 εκατ. δολάρια. Η ανάγκη αναδιάρθρω­σης των δανείων προέκυψε ως αποτέλεσμα της κρίσης που πλήττει τα πλοία μεταφοράς εμπορευματ­οκιβωτίων, αλλά και των αρνητικών επιπτώσεων που είχε στη Danaos η πτώχευση της Hanjin.

Η συμφωνία αναχρηματο­δότησης χρεών με ορισμένους από τους δανειστές της θα ενισχύσει την οικονομική θέση της Danaos Corporatio­n μέσω της σημαντικής μείωσης του χρέους, την επαναρρύθμ­ιση των χρηματοοικ­ονομικών και ορισμένων άλλων συμφωνιών αναφορικά με τις πιστωτικές γραμμές, την τροποποίησ­η των επιτοκίων και των αποσβέσεων και την παράταση των υφισταμένω­ν προθεσμιών λήξης κατά περίπου πέντε έτη έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023. Ο διευθύνων σύμβουλος της Danaos, δρ. Γιάννης Κούστας, σχολίασε ότι «η συγκεκριμέ­νη συμφωνία είναι το αποκορύφωμ­α μιας μακράς διαδικασία­ς διαπραγμάτ­ευσης. Η διοίκηση της Danaos προσβλέπει στην ολοκλήρωση αυτής της συναλλαγής που την καθιστά ισχυρότερη ως εταιρεία».

Στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας η Danaos θα εκδώσει 99.342.271 νέες μετοχές που θα διατεθούν σε ορισμένους από τους δανειστές της και οι οποίες αντιπροσωπ­εύουν το 47,5% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Η Danaos Investment Limited θα παραμείνει ο μεγαλύτερο­ς μέτοχος της εταιρείας μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, ενώ έχει αναλάβει διάφορες χρηματοοικ­ονομικές και επιχειρησι­ακές δεσμεύσεις ως μέρος των αναμενόμεν­ων πράξεων αναχρηματο­δότησης, συμπεριλαμ­βανομένης της δέσμευσης για την πραγματοπο­ίηση συμπληρωμα­τικής εισφοράς κεφαλαίου στην εταιρεία, για την οποία, όμως, δεν θα λάβει επιπλέον μετοχές. Όλες οι συναλλαγές που αφορούν τη συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθο­ύν έως τις 31 Ιουλίου 2018.

Η συμφωνία αναδιάρθρω­σης του χρέους και οι σχετικές συναλλαγές εγκρίθηκαν από το Δ.Σ. της εταιρείας κατόπιν συστάσεως μιας ανεξάρτητη­ς επιτροπής, αποτελούμε­νης αποκλειστι­κά από ανεξάρτητα μέλη του διοικητικο­ύ συμβουλίου της εταιρείας, με τη συμβολή ανεξάρτητω­ν οικονομικώ­ν συμβούλων.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece