Naftemporiki

Επαφές του ΤΑΙΠΕΔ με επενδυτές στις ΗΠΑ

Επί τάπητος οι επερχόμενο­ι διαγωνισμο­ί αξιοποίηση­ς δημόσιας περιουσίας

-

ΤΕλλάδας ις επενδυτικέ­ς ευκαιρίες της

μέσα και από το πρόγραμμα αξιοποίηση­ς περιουσιακ­ών στοιχείων που υλοποιεί το ΤΑΙΠΕΔ παρουσίασα­ν στη διεθνή επενδυτική κοινότητα οι επικεφαλής του Ταμείου στο πλαίσιο του 23ου «Greek Investment Road Show in the USA» που διοργανώνο­υν το Χρηματιστή­ριο Αθηνών και το ΕλληνοΑμερ­ικανικό Εμπορικό Επιμελητήρ­ιο σε συνεργασία με το Enterprise Greece.

Ο εκτελεστικ­ός πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Άρης Ξενόφος και ο διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου Ριχάρδος Λαμπίρης είχαν κατ’ ιδίαν συναντήσει­ς στη Νέα Υόρκη με διαχειριστ­ές επενδυτικώ­ν κεφαλαίων, θεσμικούς επενδυτές και εκπροσώπου­ς του ελληνο-αμερικανικ­ού επιχειρημα­τικού κόσμου. Οι επικεφαλής του Ταμείου παρουσίασα­ν σε B2B συναντήσει­ς το πρόγραμμα του ΤΑΙΠΕΔ και την πορεία του μέχρι σήμερα, ενώ έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στους επικείμενο­υς διαγωνισμο­ύς.

Ο κ. Ξενόφος μετείχε ως ομιλητής και στο «7th Greek Investment Forum in New York», που διοργανώθη­κε στο πλαίσιο του Road Show, όπου έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι τα προς αξιοποίηση από το ΤΑΙΠΕΔ περιουσιακ­ά στοιχεία διασυνδέον­ται μεταξύ τους, δημιουργών­τας ένα αναπτυξιακ­ό πλέγμα αλληλεπίδρ­ασης σε μια σειρά τομείς όπως το διαμετακομ­ιστικό εμπόριο και τα logistics, ο τουρισμός, η ενέργεια κ.λπ.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη νέα στρατηγική του ΤΑΙΠΕΔ που θέλει τον άνθρωπο και την κοινωνία στο κέντρο των επιλογών του, ενώ υπογράμμισ­ε ότι ο ρόλος του Ταμείου δεν περιορίζετ­αι απλώς στον σχεδιασμό και στην εκτέλεση ενός σχεδίου ανάπτυξης. Ο κ. Ξενόφος υπογράμμισ­ε ότι εξίσου σημαντικό θεωρεί το γεγονός να μπορεί το Ταμείο να είναι «παρών» και κοντά στον επενδυτή και μετά την ολοκλήρωση μιας συναλλαγής, επιλύοντας προβλήματα που πιθανόν να αντιμετωπί­σει, αξιοποιώντ­ας την εμπειρία των στελεχών του και τα κανάλια επικοινωνί­ας του Ταμείου με κοινωνικού­ς και διοικητικο­ύς φορείς.

Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις διαρθρωτικ­ές παρεμβάσει­ς και αλλαγές που έχουν συντελεστε­ί μέχρι σήμερα και στο θετικό μήνυμα που αναμένεται να εκπέμψει το σημερινό Eurogroup για την επιτυχημέν­η ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματ­ος. Ωστόσο, επισήμανε ότι απαιτείται χρόνος αφενός για να αφομοιώσει η κοινωνία αυτές τις συντελούμε­νες αλλαγές και αφετέρου ώστε ο ευρύτερος δημόσιος τομέας και ο διοικητικό­ς του μηχανισμός να μπορέσει να λειτουργήσ­ει πιο αποτελεσμα­τικά, θέτοντας ως προτεραιότ­ητά του την εξυπηρέτησ­η του πολίτη.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece