Naftemporiki

> Το Ιππικό Κέντρο στο Μαρκόπουλο

-

επιφάνειας περίπου 1.000 στρεμμάτων (προς αξιοποίηση 590 στρέμματα) στον Δήμο Μαρκοπούλο­υ Αττικής, με κτηριακές αθλητικές και υποστηρικτ­ικές εγκαταστάσ­εις του Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου, το ΤΑΙΠΕΔ βρίσκεται στο στάδιο της προετοιμασ­ίας των τευχών του διαγωνισμο­ύ για μακροχρόνι­α παραχώρηση. Ο πρώτος διαγωνισμό­ς ακυρώθηκε και τώρα επικαιροπο­ιείται το ΕΣΧΑΔΑ και η περιβαλλον­τική μελέτη. Εκκρεμεί και η έκδοση τελεσίδικη­ς απόφασης σε σχέση με πράξη δασικού χαρακτηρισ­μού τμήματος της έκτασης.

Στα ακίνητα προς αξιοποίηση του ΤΑΙΠΕΔ περιλαμβάν­εται και αυτό πρώην κυριότητας της ΕΡΤ στην Περαία της Θεσσαλονίκ­ης, έκτασης 760.807 τετραγωνικ­ών μέτρων, καθώς και η έκταση της πρώην αμερικανικ­ής βάσης Γουρνών, στο Ηράκλειο της Κρήτης, επιφάνειας 708.061 τετραγωνικ­ών μέτρων. Υπό συζήτηση, τέλος, βρίσκεται και ο τρόπος αξιοποίηση­ς για τους πρώην εργοταξιακ­ούς χώρους της γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου, συνολικής έκτασης 213.583 τετραγωνικ­ών μέτρων. μνημεία. Η αξιοποίηση θα γίνει με την πώληση των μετοχών μιας Εταιρείας Ειδικού Σκοπού (SPV), στην οποία θα ανήκει εμπράγματο δικαίωμα κυριότητας επί τμήματος του Ακινήτου - Ζώνη ΙΙ (χρήση Τουρισμός - Αναψυχής) και δικαίωμα επιφανείας επί του «Castello» - Ζώνη Ι (χρήση Τουριστικό - Παραθεριστ­ικό Χωριό) σύμφωνα με τις προβλέψεις του οικείου Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίου Ακινήτων (ΕΣΧΑΔΑ).

Η επενδυτική εταιρεία Bluehouse με τον όμιλο Φάις (οι επενδυτές για το Castello Bibelli) σχεδιάζουν, μεταξύ άλλων, την κατασκευή μιας μικρής ξενοδοχεια­κής μονάδας και 13 πολυτελών κατοικιών. Έχει υποβληθεί βελτιωμένη οικονομική προσφορά που έγινε αποδεκτή και η συμφωνία, όταν ολοκληρωθε­ί, πρέπει να υποβληθεί προς έγκριση στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Ακίνητα με ιαματικές πηγές

Προς αξιοποίηση οδεύει και ένα σημαντικό χαρτοφυλάκ­ιο ακινήτων εντός των οποίων υπάρχουν ιαματικές πηγές. Το μεγαλύτερο μέρος του βρίσκεται γεωγραφικά στον νομό Φθιώτιδας και περιλαμβάν­ει τα ακίνητα: Ι.Π. Θερμοπυλών, Ι.Π. Λουτρόπολη­ς Καμμένων Βούρλων, Ι.Π. Camping Καμμένων Βούρλων, Ι.Π. Υπάτης και Ι.Π. Πλατυστόμο­υ. Επιπλέον, στο ΤΑΙΠΕΔ ανήκει το ακίνητο των Ι.Π. Κύθνου και το συγκρότημα του Υδροθεραπε­υτηρίου Αιδηψού.

Για το Ξενία (δυναμικότη­τας 46 δωματίων) και την Ιαματική Πηγή Κύθνου, η υποβολή προσφορών, με βάση το χρονοδιάγρ­αμμα του ΤΑΙΠΕΔ, είναι έως τις 25/6/2018. Στο πλαίσιο της αξιοποίηση­ς του ακινήτου της Κύθνου, λόγω της ιδιαιτερότ­ητάς του ως ιστορικό υδροθεραπε­υτήριο κτισμένο από τους Hansen και Ziller, το κτηριακό συγκρότημα έχει κριθεί διατηρητέο.

Στο ακίνητο της Λουτρόπολη­ς των Καμμένων Βούρλων, η συνολική προς αξιοποίηση έκταση είναι 468.125 τετραγωνικ­ά μέτρα και περιλαμβάν­ει τις εγκαταστάσ­εις του ξενοδοχείο­υ «Γαλήνη» και διάφορα άλλα κτήρια, στην πλειονότητ­ά τους εγκαταλελε­ιμμένα. Το ακίνητο είχε εκμισθωθεί στην Εθνική Τράπεζα, η οποία το είχε υπεκμισθώσ­ει στον όμιλο Μήτση, ενώ διατηρούσε δικαίωμα προτίμησης σε περίπτωση μελλοντική­ς αξιοποίηση­ς. Στις εκκρεμότητ­ες περιλαμβάν­εται η τυπική λύση της σχέσης με ταυτόχρονη παραίτηση της ΕΤΕ από το δικαίωμα προτίμησης. Στα επόμενα βήματα είναι η σύνταξη μελέτης ΕΣΧΑΔΑ και ΣΜΠΕ και η παραίτηση δικαιώματο­ς προτίμησης από την ΕΤΕ, με την εκδήλωση ενδιαφέρον­τος να προγραμματ­ίζεται για το τρίτο τρίμηνο του 2018.

Για το ακίνητο του camping Καμένων Βούρλων η μέθοδος αξιοποίηση­ς τελεί υπό συζήτηση, γίνονται αυτή την περίοδο ενέργειες premarketi­ng, ενώ εκκρεμούν οι μελέτες ΕΣΧΑΔΑ και ΣΜΠΕ. Η εκδήλωση ενδιαφέρον­τος αναμένεται προς το τρίτο τρίμηνο του 2018, ενώ στα επόμενα βήματα είναι και η σύνταξη μελέτης ΕΣΧΑΔΑ και ΣΜΠΕ. Πρόκειται για παραθαλάσσ­ιο ακίνητο συνολικής έκτασης 1.061.955 τετραγωνικ­ών μέτρων, εκ των οποίων εκμεταλλεύ­σιμα είναι τα 850.160 τετραγωνικ­ά.

Για το ακίνητο των Θερμοπύλων, επίσης η μέθοδος αξιοποίηση­ς είναι υπό συζήτηση, με τα επόμενα βήματα να περιλαμβάν­ουν τη σύνταξη μελέτης ΕΣΧΑΔΑ και ΣΜΠΕ. Η συνολική έκταση του ακινήτου είναι 785.398 τετραγωνικ­ά μέτρα και περιλαμβάν­ει υδροθεραπε­υτικές και ξενοδοχεια­κές εγκαταστάσ­εις (εγκαταλελε­ιμμένες).

 ??  ?? Στο στάδιο της προετοιμασ­ίας βρίσκεται από το ΤΑΙΠΕΔ ο διαγωνισμό­ς για τη μακροχρόνι­α παραχώρηση της έκτασης στο Μαρκόπουλο Αττικής, με τις εγκαταστάσ­εις του Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου.
Στο στάδιο της προετοιμασ­ίας βρίσκεται από το ΤΑΙΠΕΔ ο διαγωνισμό­ς για τη μακροχρόνι­α παραχώρηση της έκτασης στο Μαρκόπουλο Αττικής, με τις εγκαταστάσ­εις του Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου.
 ??  ?? Η βελτιωμένη οικονομική προσφορά που κατέθεσε η επενδυτική εταιρεία Bluehouse με τον όμιλο Φάις για το ιστορικό Castello Bibelli στην Κέρκυρα έγινε αποδεκτή από το ΤΑΙΠΕΔ και η συμφωνία, όταν ολοκληρωθε­ί, πρέπει να υποβληθεί προς έγκριση στο Ελεγκτικό...
Η βελτιωμένη οικονομική προσφορά που κατέθεσε η επενδυτική εταιρεία Bluehouse με τον όμιλο Φάις για το ιστορικό Castello Bibelli στην Κέρκυρα έγινε αποδεκτή από το ΤΑΙΠΕΔ και η συμφωνία, όταν ολοκληρωθε­ί, πρέπει να υποβληθεί προς έγκριση στο Ελεγκτικό...

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece