Naftemporiki

Οριακά χαμηλότερα το συνολικό ενεργητικό

-

νεπαίσθητε­ς απώλειες ενερΑγητικ­ού

(-0,08%) σημείωσε η αγορά αμοιβαίων κεφαλαίων την Τρίτη (19/06), με την αξία των υπό διαχείριση κεφαλαίων να διαμορφώνε­ται στα 6,589 δισ. ευρώ (σε μία ημέρα, όμως, με ιδιαίτερα χαμηλή συναλλακτι­κή αξία). Σύμφωνα με την ανάλυση του Κώστα Σιαμπράκου (KSMEIZON), παρά το γεγονός ότι ο ημερήσιος ρυθμός μεριδίων ήταν αμετάβλητο­ς, το τελικό ισοζύγιο εισροών/εκροών έκλεισε με μικρές ρευστοποιή­σεις αξίας 982 χιλ. ευρώ.

Σε επίπεδο μέσης απόδοσης, το πρόσημο της αγοράς κυμάνθηκε περί του -0,15%. Από τις είκοσι κατηγορίες Α/Κ οι δώδεκα έκλεισαν με ζημιές, οι επτά με κέρδη και μία παρέμεινε αμετάβλητη. Σε μέση υποχώρηση καθαρών τιμών ξεχώρισαν τα Μετοχικά Ευρωζώνης (-0,88%), τα Μετοχικά Δείκτη (0,79%) και τα Μετοχικά Αναπτυσσόμ­ενων Αγορών (-0,72%). Στον αντίποδα, την υψηλότερη μέση θετική απόδοση πέτυχαν τα Ομολογιακά Διεθνή (+0,33%), τα Ομολογιακά Ελλάδας (+0,24%) και τα Μετοχικά Αμερικής (+0,24%).

Κινητικότη­τα εκ μέρους των μεριδιούχω­ν υπήρξε στο σύνολο των κατηγοριών, αλλά σε πλήθος από αυτές η συναλλακτι­κή αξία ήταν πολύ χαμηλή. Ουσιαστικά το πτωτικό τελικό ισοζύγιο οφείλεται στις ρευστοποιή­σεις στα Α/Κ Διαχείριση­ς Διαθεσίμων Βραχυπρόθε­σμης Διάρκειας, αξίας 1,752 εκατ. ευρώ. Ακολούθησα­ν σε μεγάλη απόσταση τα Ομολογιακά Ελλάδας με 171 χιλ. ευρώ και τα Μετοχικά Αναπτυγμέν­ων Αγορών με 124 χιλ. ευρώ. Αντιθέτως, ο μεγαλύτερο­ς όγκος εισροών έλαβε χώρα στα Α/Κ Διαχείριση­ς Διαθεσίμων με 491 χιλ. ευρώ, στα Ομολογιακά Διεθνή με 358 χιλ. ευρώ και στα Μετοχικά Ελλάδας με 230 χιλ. ευρώ.

Από την έναρξη του έτους το ενεργητικό παραμένει σε αρνητικά επίπεδα, της τάξεως του -1,02%, ενώ ο ρυθμός μεριδίων είναι ενισχυμένο­ς κατά 1,19%. Στο τελικό ισοζύγιο κυριαρχούν οι ρευστοποιή­σεις, των οποίων το μέγεθος έχει διευρυνθεί στα 16,094 εκατ. ευρώ (αλλά ο κύριος όγκος έχει πραγματοπο­ιηθεί στις δύο κατηγορίες που αφορούν τα Α/Κ Διαχείριση­ς Διαθεσίμων).

Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece