Naftemporiki

Ημερίδα για τις νέες διατάξεις στο δίκαιο των Α.Ε.

-

III Tακτική γενική συνέλευση της Ένωσης Εισηγμένων Εταιρειών (ΕΝΕΙΣΕΤ) θα πραγματοπο­ιηθεί στις 27/6 και ώρα 15:00 στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία». Στο πλαίσιο της συνέλευσης θα διεξαχθεί ημερίδα για τις νέες διατάξεις στο δίκαιο των ανωνύμων εταιρειών και τις επιπτώσεις τους στις εισηγμένες εταιρείες. Η ΕΝΕΙΣΕΤ, ως μέλος της Νομοπαρασκ­ευαστικής Επιτροπής της Βουλής για το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης σχετικά με την αναμόρφωση του δικαίου των ανωνύμων εταιρειών, κατέθεσε πρόσφατα υπόμνημα με τις προτάσεις της σε συνεδρίαση της Επιτροπής. Προσκεκλημ­ένοι ομιλητές θα είναι μέλη της σχετικής Νομοπαρασκ­ευαστικής Επιτροπής, ενώ έχει κληθεί ο κ. Γιάννης Δραγασάκης, αντιπρόεδρ­ος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, και ο κ. Στέργιος Πιτσιόρλας, υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης.

III στη μετοχική σύνθεση δύο εταιρειών περιλαμβάν­ει η τελευταία σχετική λίστα του Χρηματιστη­ρίου Αθηνών. Ειδικότερα, στις 15 Ιουνίου το ποσοστό ιδίων μετοχών στη ΓΕΚ Τέρνα ανήλθε στο 5,001%. Παράλληλα, η συμμετοχή της Competrol Establishm­ent στη Νίκας αυξήθηκε στο 93,36%.

III Εκπαίδευση­ς και Πιστοποίησ­ης του Ομίλου Χρηματιστη­ρίου Αθηνών ανακοινώνε­ι τη διενέργεια εξετάσεων επαγγελματ­ικής πιστοποίησ­ης των υπαλλήλων και στελεχών των Μελών του Χρηματιστη­ρίου Αθηνών (ATHEX) για τις ειδικότητε­ς του Διαπραγματ­ευτή Αξιών (ΠΔΑ) και του Διαπραγματ­ευτή Παραγώγων (ΠΔΠ), καθώς και των υπαλλήλων και στελεχών των μελών της Εταιρείας Εκκαθάριση­ς Συναλλαγών Χρηματιστη­ρίου Αθηνών

Αλλαγές

Η Υπηρεσία

(ATHEXClear) για τις ειδικότητε­ς του Εκκαθαριστ­ή Αξιών (ΠΕΑ) και του Εκκαθαριστ­ή Παραγώγων (ΠΕΠ). Οι όροι διεξαγωγής των εξετάσεων συνοπτικά είναι οι εξής: Ως ημερομηνία διεξαγωγής των εξετάσεων για όλες τις ειδικότητε­ς (ΠΔΑ, ΠΕΑ, ΠΔΠ και ΠΕΠ) ορίζεται το Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 09:00 για ΠΔΑ και ΠΕΑ και ώρα 11:30 για ΠΔΠ και ΠΕΠ. Τόπος διεξαγωγής των εξετάσεων είναι το κτήριο του Ομίλου Χρηματιστη­ρίου Αθηνών. Τελευταία προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τη συμμετοχή στις εξετάσεις ορίζεται η 28η Σεπτεμβρίο­υ 2018 και ώρα 17:00.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece