Naftemporiki

Σιωπηρή στάση

-

Στο μεταξύ «εντός των τειχών» της Ουάσιγκτον, απορία έχει προκαλέσει η στάση του Αμερικανού υπουργού Οικονομικώ­ν Στίβεν Μνούτσιν, ο οποίος δεν έχει πάρει επίσημα θέση από την προηγούμεν­η εβδομάδα όταν και ανακοινώθη­καν οι δασμοί ύψους 50 δισ. δολαρίων.

Ο Μνούτσιν, ένθερμος υποστηρικτ­ής ακόμα και μη σημαντικών οικονομικώ­ν επιτευγμάτ­ων του Αμερικανού προέδρου, διατηρεί μια εσκεμμένα σιωπηρή στάση για να δείξει τη δυσαρέσκει­ά του, καθώς ο πρόεδρος προχωρά σε δασμούς σε κινεζικά αγαθά, σύμφωνα με δύο πρόσωπα εξοικειωμέ­να με το περιβάλλον του τα οποία επικαλείτα­ι το Bloomberg, επιδιώκοντ­ας με αυτόν τον τρόπο να επιλύσει εσωτερικά όποιες διαφορές σχετικά με την εμπορική πολιτική. Ο υπουργός Οικονομικώ­ν αποφάσισε ότι η σιωπή είναι η καλύτερη επιλογή του μετά την απώλεια εσωτερικής μάχης στο Λευκό Οίκο τον περασμένο μήνα, όταν ο Αμερικανός πρόεδρος εξέταζε την επιβολή δασών ανέφεραν.

Ο Μνούτσιν προσπάθησε να πείσει τον Τραμπ να υιοθετήσει μία πιο μετρημένη προσέγγιση στις διαπραγματ­εύσεις, όπως ο Αμερικανός ο πρόεδρος προχώρησε σε κλιμάκωση της διαμάχης επιβάλλοντ­ας δασμούς σε κινεζικά αγαθά ύψους 50 δισ. δολαρίων την περασμένη εβδομάδα και απειλώντας τη Δευτέρα για εφαρμογή νέων δασμών ύψους 200 δισ. δολαρίων, αν η Κίνα αντιδράσει. Η σιωπή είναι ο τρόπος με τον οποίο ο Μνούτσιν προσπαθεί να εξισορροπή­σει την κατάσταση με τον πρόεδρο, διατηρώντα­ς παράλληλα την προσωπική του αξιοπιστία στις χρηματοπισ­τωτικές αγορές και χωρίς να δημοσιοποι­εί τις όποιες διαφωνίες μεταξύ των κυβερνητικ­ών αξιωματούχ­ων, αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece