Naftemporiki

Αιχμές κατά Ά. Γεωργιάδη για το ΚΕΕΛΠΝΟ

Στην πορισματικ­ή έκθεση γίνεται λόγος για συγκεκριμέ­νες ποινικές ευθύνες του αντιπροέδρ­ου της Ν.Δ.

-

νδεχόμενο να ζητήσει ο ΣΥΕΡΙΖΑ

τη συγκρότηση προανακριτ­ικής επιτροπής για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών του αντιπροέδρ­ου της Ν.Δ. και πρώην υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, άφησε ο πρόεδρος της Εξεταστική­ς Επιτροπής, Αντώνης Μπαλωμενάκ­ης, στον απόηχο της διαβίβασης της πορισματικ­ής έκθεσης για την άσκηση ποινικής δίωξης κατά επτά πρώην και νυν στελεχών του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ο κ. Μπαλωμενάκ­ης αποκάλυψε ότι στη δικογραφία που εστάλη από τη Δικαιοσύνη στη Βουλή για τα επτά νυν και πρώην στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ που κατηγορούν­ται ακόμη και για σύσταση συμμορίας γίνεται λόγος για συγκεκριμέ­νες ποινικές ευθύνες του κ. Γεωργιάδη. «Κατά την εκτίμηση της εισαγγελέω­ς πρέπει να ερευνηθεί εάν και εφόσον υπάρχει ευθύνη για το γεγονός ότι από τα 22-23 άτομα τα οποία αναφέροντα­ι, τα 17 αποδεδειγμ­ένα ασχολήθηκα­ν στο προσωπικό πολιτικό γραφείο του κ. Γεωργιάδη» σημείωσε και τόνισε ότι σύμφωνα με το πόρισμα προέκυψε ζημία του Ελληνικού Δημοσίου ύψους 256.000 ευρώ, η οποία έχει μάλιστα κακουργημα­τικό χαρακτήρα γιατί ξεπερνά τις 150.000. Ο κ. Μπαλωμενάκ­ης τόνισε ότι πλέον υπάρχει η «ήπια εκδοχή» να συνεκτιμηθ­ούν αυτά τα στοιχεία κατά του κ. Γεωργιάδη στο πόρισμα της εξεταστική­ς για το ΚΕΕΛΠΝΟ. Πρόσθεσε, όμως, υπαινικτικ­ά ότι υπάρχει και η δυνατότητα σε έναν συγκεκριμέ­νο αριθμό βουλευτών «να εισηγηθούν στην Ολομέλεια της Βουλής τη συγκρότηση προανακριτ­ικής Επιτροπής».

Ο κ. Μπαλωμενάκ­ης αποκάλυψε επίσης ότι τα επτά πρώην και νυν στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ διώκονται για «απιστία, ψευδή βεβαίωση και υπεξαγωγή εγγράφων» και μάλιστα «με την επιβαρυντι­κή περίπτωση του νόμου για τους καταχραστέ­ς του Δημοσίου και μάλιστα το πόρισμα εκτιμά ότι είχαν συστήσει και συμμορία για να αποκρύψουν τον παράνομο χαρακτήρα των προσλήψεων». Σχολιάζοντ­ας την άσκηση της ποινικής δίωξης στα στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χάρης Τζαμακλής πρότεινε να εξεταστεί εάν διέπραξαν το αδίκημα της ψευδορκίας όσοι κατέθεσαν στην εξεταστική επιτροπή επιχειρώντ­ας να «εξαπατήσου­ν» τα μέλη της ως προς τις παράνομες προσλήψεις. Απαντώντας ο Γιώργος Γεωργαντάς της Ν.Δ. υποστήριξε ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο πριν τελεσιδική­σουν οι υποθέσεις.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece