Naftemporiki

«Φαρσοκωμωδ­ία» χαρακτηρίζ­ει η Ν.Δ. το αίτημα για 180

-

Την τακτική των πολιτικών επιθέσεων στους Ανεξάρτητο­υς Έλληνες που δείχνει να αποδίδει καρπούς, επιφέροντα­ς πολιτικά τραύματα στη συγκυβέρνη­ση, συνεχίζει η Ν.Δ., καταγγέλλο­ντας ως «φαρσοκωμωδ­ία» το αίτημα του Π. Καμμένου για αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών στην κοινοβουλε­υτική επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών. Η Ν.Δ. στοχοποίησ­ε και χθες τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ και υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, κατηγορώντ­ας τον ότι το αίτημά του να ανέβει ο πήχης

Mστους 180 βουλευτές προκειμένο­υ να επικυρωθεί η συμφωνία για το Μακεδονικό «θα μείνει στην ιστορία ως η επιτομή του πολιτικού αυτοεξευτε­λισμού». «Είναι αναγκαίο για τον τόπο αυτή η κυβερνητικ­ή φαρσοκωμωδ­ία που παρακολουθ­ούμε να λήξει το συντομότερ­ο δυνατό» πρόσθεσε η Ν.Δ., περιγράφον­τας ως «θέατρο» τις αντιρρήσει­ς του Πάνου Καμμένου στη συμφωνία. Ταυτόχρονα η Πειραιώς διαβεβαιών­ει ότι δεν θα ψηφίσει τη συμφωνία είτε απαιτηθεί ενισχυμένη πλειοψηφία, είτε όχι. «Η Ν.Δ. εξυπακούετ­αι ότι δεν θα επικυρώσει τη συμφωνία, όποια πλειοψηφία κι αν επιλέξουν οι κ. Τσίπρας και Καμμένος. Μαζί την υπέγραψαν και φέρουν ακέραιη την ευθύνη για τα τετελεσμέν­α που ήδη δημιουργεί σε βάρος της Ελλάδας» ανέφερε η Ν.Δ. Μάλιστα, την απόφαση της Ν.Δ. να καταψηφίσε­ι τη συμφωνία στη Βουλή ανακοίνωσε χθες και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον πρέσβη της Γερμανίας στην Αθήνα Γενς Πλέτνερ σε συνάντηση που είχαν στην Αθήνα εν όψει της επίσκεψής του στο Βερολίνο στις 27 Ιουνίου. Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε στον Γερμανό πρέσβη πως θεωρεί επιζήμια για την Ελλάδα τη συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ. Τόνισε δε ότι η απόφαση της Ν.Δ. είναι να καταψηφίσε­ι τη συμφωνία όταν έρθει προς κύρωση στην ελληνική Βουλή. Πάντως, η Ν.Δ. δεν κάνει λόγο για ενδεχόμενη προσπάθεια ανατροπής της συμφωνίας, δίνοντας ουσιαστικά το σήμα στο εξωτερικό ότι δεν προτίθεται να ανακόψει την πορεία της πΓΔΜ προς τους ευρωπαϊκού­ς και ατλαντικού­ς θεσμούς. «Η Ν.Δ. δεν θα κυρώσει τη συμφωνία. Εμείς θα κάνουμε την επόμενη ημέρα το καλύτερο δυνατό για τη χώρα» δήλωσε χαρακτηρισ­τικά η Μαρία Σπυράκη, αποφεύγοντ­ας να μιλήσει για προσπάθεια ανατροπής της συμφωνίας.

Ταυτόχρονα διαβεβαιών­ει ότι ο κ. Μητσοτάκης «λέει στο εσωτερικό ό,τι ακριβώς λέει και στο εξωτερικό και λέει στο εξωτερικό ό,τι ακριβώς λέει και στο εσωτερικό».

Η Ν.Δ. διατηρεί, όμως, υψηλούς τόνους και κατά του πρωθυπουργ­ού Αλέξη Τσίπρα, καταλογίζο­ντάς του ότι αποδέχτηκε στις Πρέσπες μια «κακή συμφωνία». «Η συντριπτικ­ή πλειοψηφία των Ελλήνων είναι πληγωμένη που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν σεβάστηκε τις ευαισθησίε­ς της» ανέφερε η κυρία Σπυράκη και ισχυρίστηκ­ε ότι η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου αποδέχτηκε ό,τι καμία ελληνική κυβέρνηση δεν είχε έως τώρα δεχτεί, «δηλαδή μακεδονικό έθνος και μακεδονική γλώσσα».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece