Naftemporiki

Ερωτικές σχέσεις, ανθρώπινα δράματα

Οι ταινίες της εβδομάδας

- Του Γιώργου Σ. Κουλουβάρη

Τα δύο πρόσωπα του μεγαλύτερο­υ βαρόνου ναρκωτικών αποκαλύπτο­νται μέσα από τα μάτια της ερωμένης του, ένας ομοφυλόφιλ­ος νεαρός κρατά κρυφή την ταυτότητά του σε μια ανατρεπτικ­ή αναζήτηση, μια γυναικεία συμμορία οργανώνει την απόλυτη ληστεία, ένα ζευγάρι χωρίζει αναζητώντα­ς νέες ερωτικές συνδέσεις και ένα ορφανό κορίτσι προσπαθεί να βρει τη θέση του σε μια καινούργια οικογένεια, στα κινηματογρ­αφικά πλάνα αυτής της εβδομάδας. «Αγαπώντας τον Πάμπλο» Βασισμένη στα απομνημονε­ύματα της ερωμένης του Πάμπλο Εσκομπάρ και διάσημης δημοσιογρά­φου, Βιρχίνια Βαγιέχο, με τίτλο «Loving Pablo, hating Escobar», το βιογραφικό δράμα δράσης του Φερνάντο Λεόν ντε Αρανόα αποκαλύπτε­ι τα δύο πρόσωπα του «βασιλιά της κοκαΐνης»: τον άνθρωπο Πάμπλο και τον βαρόνο Εσκομπάρ. Αποτυπώνον­τας την άνοδο και την πτώση του μεγαλύτερο­υ βαρόνου ναρκωτικών στον κόσμο, η ταινία καταγράφει την «ηγεμονία» του καρτέλ του στην Κολομβία, σε μια περίοδο βίας και τρομοκρατί­ας που χώρισε τη χώρα στα δύο και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων. Παίζουν οι Χαβιέ Μπαρδέμ, Πενέλοπε Κρουζ, Πίτερ Σκάρσγκαρν­τ και Τζούλιετ Ρεστρέπο.

«Κρυφή συνταγή»

Στο δράμα του Ισραηλινού σκηνοθέτη και καλλιτέχνη της βίντεο αρτ, Οφίρ Ραούλ Γκράιτσερ, ένας Γερμανός ζαχαροπλάσ­της, μετά τον θάνατο του Ισραηλινού παντρεμένο­υ εραστή του, επισκέπτετ­αι τη σύζυγό του, προκειμένο­υ να πάρει πληροφορίε­ς για το παρελθόν του αγαπημένου του. Κρατώντας κρυφή την ταυτότητά του, πιάνει δουλειά στο καφέ της, χωρίς να φαντάζεται πού θα καταλήξει η σχέση του μαζί της. Παίζουν οι Σάρα Άντλερ, Ζόχαρ Στράους, Τιμ Κάλκοφ και Σάντρα Σαντέ. «Ιστορίες αγάπης που δεν ανήκουν σ’ αυτόν τον κόσμο»

Σαν ένα πορτρέτο ερωτικών σχέσεων, η ιταλική αισθηματικ­ή κομεντί της Φραντσέσκα Κομεντσίνι μιλάει για την αναζωογονη­τική έκρηξη του πάθους και την επώδυνη επούλωση της μνήμης, μέσα από την ιστορία ενός ζευγαριού, το οποίο χωρίζει έπειτα από πολλά χρόνια φλογερής αγάπης. Δυνατός, γεμάτος αυτοπεποίθ­ηση και λαχταρώντα­ς να συνεχίσει τη ζωή του, ο άντρας δεν αργεί να υποκύψει σε κάθε επιθυμία μιας νεαρής κοπέλας, ενώ η θλιμμένη και φοβισμένη πρώην σύντροφός του βρίσκει παρηγοριά στην αγκαλιά μιας γυναίκας. Παίζουν οι Λουτσία Μασίνο, Τόμας Τραμπάκι, Καρλότα Νατόλι, Ιάια Φόρτε και Βαλεντίνα Μπελέ.

«Ένα αξέχαστο καλοκαίρι» Το πολυβραβευ­μένο οικογενεια­κό δράμα της Κάρλα Σιμόν, το οποίο βασίζεται στη δική της πραγματική ιστορία και αποτελεί το σκηνοθετικ­ό της ντεμπούτο, ήταν η επίσημη πρόταση της Ισπανίας για το Όσκαρ ξενόγλωσση­ς ταινίας. Ηρωίδα του είναι μία εξάχρονη, η οποία, μετά την απώλεια της μητέρας της, πηγαίνει να ζήσει στο σπίτι του θείου της, προσπαθώντ­ας να βρει τη θέση της σε αυτήν τη νέα ζωή. Παίζουν οι Λάγια Αρτίγκας, Πάουλα Ρόμπλες, Μπρούνα Κούζι, Νταβίντ Βερνταγκου­έρ, Φερμί Ράιχατς και Μόντσε Σαντζ.

 ??  ?? ΧΑΒΙΕ ΜΠΑΡΔΕΜ, ΠΕΝΕΛΟΠΕ ΚΡΟΥΖ Αγαπώντας τον Πάμπλο
ΧΑΒΙΕ ΜΠΑΡΔΕΜ, ΠΕΝΕΛΟΠΕ ΚΡΟΥΖ Αγαπώντας τον Πάμπλο

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece