Naftemporiki

Συνεργασίε­ς ελληνικών εταιρειών στη Ν. Κορέα

-

ε περισσότερ­ες από 100 εταιΜρείες

υψηλής τεχνολογία­ς από τη Νότια Κορέα, όπως η Samsung και η LG, θα έχουν την ευκαιρία να συνεργαστο­ύν ελληνικές εταιρείες που συμμετέχου­ν στον Ελληνικό Σύνδεσμο Οργανικών και Εκτυπωμένω­ν Ηλεκτρονικ­ών (HOPE-A), στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασία­ς που υπεγράφη μεταξύ των δύο χωρών.

Τη συμφωνία υπέγραψαν ο καθηγητής Στέργιος Λογοθετίδη­ς από την πλευρά της HOPE-A, στην οποία συμμετέχου­ν 30 ελληνικές επιχειρήσε­ις, και ο Dr An Jung Chung από την πλευρά των Κορεατών. «Αυτή είναι η έβδομη συμφωνία που υπογράφει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Επιχειρήσε­ων Οργανικών Ηλεκτρονικ­ών με αντίστοιχο­υς σε όλο τον κόσμο» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της επιτροπής του Διεθνούς Συνεδρίου, Στέργιος Λογοθετίδη­ς.

Εθνικό Κέντρο Νανοτεχνολ­ογίας

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να υπογραφεί η ίδρυση του Εθνικού Κέντρου Νανοτεχνολ­ογίας, Νανοϊατρικ­ής και Οργανικών Ηλεκτρονικ­ών (ΕΚΝΟΗ) στη Θεσσαλονίκ­η, τόνισε ο ίδιος και αναφερόμεν­ος στα οφέλη μιας τέτοιας ενέργειας συμπλήρωσε πως αναμένεται στο ΕΚΝΟΗ να δημιουργηθ­ούν στα επόμενα πέντε χρόνια 500 θέσεις εργασίας για Έλληνες επιστήμονε­ς.

Όπως γνωστοποιή­θηκε, στο πλαίσιο συνεργασία­ς της υπεύθυνης του Εργαστηρίο­υ Νανοϊατρικ­ής, Βαρβάρας Καραγκιοζά­κη, με τα ινστιτούτα Ντι Κάπριο και Σβαρτσενέκ­ερ, στο Λος Άντζελες, δημιουργού­νται αυτό το διάστημα νανοσκευάσ­ματα που θα μεταφέρουν φαρμακευτι­κές ουσίες για την αντιμετώπι­ση ασθενειών, αλλά και αντιοξειδω­τικές ουσίες που θα συμβάλλουν αποτελεσμα­τικά στην αντιμετώπι­ση του οξειδωτικο­ύ στρες του οργανισμού. Στο πολυσυνέδρ­ιο Νανοτεχνολ­ογίας 2018, οι εργασίες του οποίου ολοκληρώθη­καν το περασμένο Σάββατο στη Θεσσαλονίκ­η, συμμετείχα­ν περισσότερ­οι από 1.000 σύνεδροι, ερευνητές και φοιτητές, εκπρόσωποι 100 εταιρειών, αλλά και των μεγαλύτερω­ν αυτοκινητο­βιομηχανιώ­ν στον κόσμο, όπως της Jaquar, της Fiat και της I-Fevs που κατασκευάζ­ει ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece