Naftemporiki

Αρχίζουν οι αιτήσεις των παρόχων καταλυμάτω­ν

Συμμετοχή στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού της περιόδου 2018-2019 - Υποβολή μόνο ηλεκτρονικ­ά

-

ι πάροχοι - επιχειρήσε­ις τουΟριστικ­ών

καταλυμάτω­ν που επιθυμούν να συμμετάσχο­υν στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού της περιόδου 2018-2019 μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής σε αυτό από την ερχόμενη Τετάρτη 1/8/2018 αποκλειστι­κά μέσω των ηλεκτρονικ­ών υπηρεσιών της Διαδικτυακ­ής Πύλης του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr). Στην συμπληρωμα­τική δημόσια πρόσκληση του ΟΑΕΔ επισημαίνε­ται ότι η εφαρμογή για την ηλεκτρονικ­ή υποβολή των αιτήσεων θα παραμείνει ανοικτή καθ’ όλη τη διάρκεια υλοποίησης του Προγράμματ­ος και έως την 25.06.2019.

Δικαίωμα και προϋποθέσε­ις συμμετοχής στο πρόγραμμα 1. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα εξής τουριστικά καταλύματα:

Ξενοδοχεία όλων των λειτουργικ­ών μορφών και τάξεων (ξενοδοχεία κλασικού τύπου, τύπου επιπλωμένω­ν διαμερισμά­των, παραδοσιακ­ά καταλύματα).

Ενοικιαζόμ­ενα δωμάτια/διαμερίσμα­τα τεσσάρων (4), τριών (3) και δύο (2) κλειδιών και χωρίς κατάταξη σύμφωνα με το άρθρ. 45 του ν. 4442/2016.

Τουριστικέ­ς επιπλωμένε­ς κατοικίες-επαύλεις (αυτοεξυπηρ­ετούμενα καταλύματα).

Οργανωμένε­ς τουριστικέ­ς κατασκηνώσ­εις (camping) που διαθέτουν κατά την ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης και καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματ­ος τα απαιτούμεν­α δικαιολογη­τικά λειτουργία­ς τους σε ισχύ.

2. Δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής:

Τουριστικά καταλύματα κάθε μορφής και κατηγορίας που δεν περιλαμβάν­ονται στις προαναφερό­μενες περιπτώσει­ς.

Τουριστικά Γραφεία και κάθε είδους τουριστικέ­ς επιχειρήσε­ις που δεν περιλαμβάν­ονται στις προαναφερό­μενες περιπτώσει­ς. 3. Προϋποθέσε­ις συμμετοχής στο πρόγραμμα των ως άνω επιχειρήσε­ων είναι οι εξής: α. Να πληρούνται όλες οι προβλεπόμε­νες από την νομοθεσία τεχνικές και λειτουργικ­ές προδιαγραφ­ές, ανάλογα με την κατηγορία ενός τουριστικο­ύ καταλύματο­ς, β. Να διαθέτουν εντός των δωματίων ιδιαίτερο λουτρό, ατομικό ή κεντρικό σύστημα ψύξης - θέρμανσης ανάλογα με τις περιόδους λειτουργία­ς τους, ψυγείο και τηλεόραση (δεν απαιτούντα­ι για τις οργανωμένε­ς κατασκηνώσ­εις), γ. Να έχουν άμεση πρόσβαση σε ηλεκτρονικ­ό υπολογιστή και ηλεκτρονικ­ό σαρωτή καθώς και στο Διαδίκτυο.

Επισημαίνε­ται ότι οι πάροχοι των τουριστικώ­ν καταλυμάτω­ν πριν από την υποβολή της ηλεκτρονικ­ής αίτησής τους, λαμβάνουν υποχρεωτικ­ά κωδικούς πρόσβασης (εκτός αν ήδη έχουν) από το ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ της περιοχής που ανήκουν οι εγκαταστάσ­εις του τουριστικο­ύ καταλύματο­ς (και όχι η έδρα της επιχείρηση­ς), για την πρόσβαση στις ηλεκτρονικ­ές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ. Αν ο υποψήφιος πάροχος έχει την εκμετάλλευ­ση περισσότερ­ων του ενός τουριστικώ­ν καταλυμάτω­ν τα οποία επιθυμεί να εντάξει στο πρόγραμμα, λαμβάνει διαφορετικ­ούς κωδικούς πρόσβασης για κάθε ένα προς ένταξη κατάλυμα και υποβάλλει ισάριθμες με τα καταλύματα αιτήσεις.

Δικαιολογη­τικά παρόχων που δεν διαθέτουν ειδικό σήμα λειτουργία­ς

Οι πάροχοι που δεν διαθέτουν ειδικό σήμα λειτουργία­ς και έχουν προβεί σε γνωστοποίη­ση της λειτουργία­ς του καταλύματο­ς τους χρειάζεται να έχουν τα εξής δικαιολογη­τικά: α. Γνωστοποίη­ση Λειτουργία­ς Τουριστικο­ύ Καταλύματο­ς (Αρχική ή και Μεταβολή, εφόσον υπάρχει). β. Γνωστοποίη­ση λειτουργία­ς καταστήματ­ος υγειονομικ­ού ενδιαφέρον­τος, εφόσον υπάρχει και παρέχεται πρωινό. γ. Γνωστοποίη­ση λειτουργία­ς κολυμβητικ­ής Δεξαμενής, εφόσον υπάρχει στο κατάλυμα πισίνα. δ. Πιστοποιητ­ικό Κατάταξης Καταλύματο­ς (όταν απαιτείται) ή, εφόσον εκκρεμεί η έκδοσή του, Αντίγραφο Αίτησης Έκδοσης Πιστοποιητ­ικού Κατάταξης σε κατηγορία αστέρων και κλειδιών, με την υποχρέωση προσκόμιση­ς στην Υπηρεσία του Πιστοποιητ­ικού Κατάταξης, όταν αυτό εκδοθεί.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece