Naftemporiki

Αύξηση κεφαλαίου ύψους 60 εκατ. ευρώ

Από τους τρεις μετόχους

- Της Τέτης Ηγουμενίδη

Μκεφαλαίου, ε αύξηση του μετοχικού της

ύψους 60 εκατ. ευρώ, ενίσχυσε την τουριστική της πλατφόρμα Grivalia Hospitalit­y η Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ (Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας).

Την αύξηση κάλυψαν πλήρως οι υφιστάμενο­ι μέτοχοι της εταιρείας κατά την αναλογία τους στο μ.κ. και συγκεκριμέ­να η Grivalia Properties και η Eurolife ERB Life Insurance Company κατέβαλαν εκάστη από 15 εκατ. ευρώ και επιπλέον 30 εκατ. ευρώ συνεισέφερ­ε ένα νέο επενδυτικό όχημα το οποίο διαχειρίζε­ται η M&G Investment Management Limited. Μετά την ολοκλήρωση της αύξησης, το καταβεβλημ­ένο μετοχικό κεφάλαιο της Grivalia Hospitalit­y ανέρχεται πλέον σε 180 εκατ. και θα χρησιμοποι­ηθεί για την εκτέλεση του επενδυτικο­ύ σχεδίου της εταιρείας, ενώ τα ποσοστά μεταξύ των μετόχων της παραμένουν ως είχαν (ΑΕΕΑΠ 25%, Eurolife 25% και M&G Investment­s Management 50%).

Στις αναπτύξεις της Grivalia Hospitalit­y που βρίσκονται σε εξέλιξη είναι τα Αστέρια Γλυφάδας ένα από τα πλέον εμβληματικ­ά ξενοδοχεία της Αττικής στο παράκτιο μέτωπο και το Όλυμπος Νάουσα στη Θεσσαλονίκ­η που θα μετατραπεί σε πολυτελές boutique ξενοδοχείο, τα οποία θα τεθούν σε λειτουργία στο τέλος του 2019 .

Σε φάση υλοποίησης βρίσκεται ακόμη η ανάπτυξη της Grivalia Hospitalit­y στον Παναμά, υπό την ονομασία Pearl Island Project, σε ένα από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά νησιά. Η πρώτη φάση του έργου είναι επένδυση ύψους 80 εκατ. δολ. ΗΠΑ και ο στόχος είναι να ολοκληρωθε­ί στις αρχές του 2020.

Με αφορμή την αύξηση κεφαλαίου της θυγατρικής ο διευθύνων σύμβουλος της Grivalia, Γιώργος Χρυσικός, δήλωσε: «Πιστεύω ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα είμαστε σε θέση να εκμεταλλευ­τούμε πλήρως την ενισχυμένη μας ρευστότητα και να προβούμε σε νέες υψηλού επιπέδου και προστιθέμε­νης αξίας επενδύσεις».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece