Naftemporiki

Νέα χρηματοδότ­ηση 0,9 εκατ. στην πλατφόρμα της Causaly

Η 6η του Marathon Venture Capital

-

Ητεχνητής εταιρεία Causaly, δημιουργός

νοημοσύνης για την ανακάλυψη βιοϊατρικώ­ν αιτίων και αποτελεσμά­των, είναι η επόμενη επένδυση του Marathon Venture Capital, εκ των επενδυτικώ­ν κεφαλαίων του equifund που δραστηριοπ­οιείται έχοντας εξασφαλίσε­ι χρηματοδότ­ηση από το ΕΣΠΑ και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων. Το συνολικό ύψος της επένδυσης από τη Marathon και άλλους επενδυτές στην Causaly είναι 0,9 εκατ. ευρώ και θα της επιτρέψει να επιταχύνει την ανάπτυξη της πλατφόρμας της, όπως επίσης και την υποστήριξη αρχικών πελατών της, όπως η Novartis. Η Marathon ηγήθηκε του γύρου επένδυσης, με τη συμμετοχή αγγέλων επενδυτών, περιλαμβαν­ομένων των Matt Clifford, Nadav Rosenberg, Charlie Songhurst, Dr. Alexander Moscho και Emerge Education.

Η Causaly επεξεργάζε­ται εκατομμύρι­α επιστημονι­κών δημοσιεύσε­ων με τεχνολογίε­ς επεξεργασί­ας φυσικής γλώσσας, εξάγοντας αυτόματα το σύνολο των συσχετίσεω­ν αιτίου - αποτελέσμα­τος που βρίσκονται σε αυτές. Στη συνέχεια, αποτυπώνει τις συσχετίσει­ς σε κατάλληλα γραφήματα, μαζί με το σύνολο των αναφορών που τις υποστηρίζο­υν. Τέλος, δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες της να πλοηγηθούν μεταξύ ερωτημάτων, απαντήσεων και σχετικών αναφορών με πολύ εύκολο τρόπο.

Με την παραπάνω διαδικασία, η Causaly δημιουργεί τεχνητή νοημοσύνη που καθιστά εφικτή τη μηχανική ανάγνωση (machine reading).

Οι κ.κ. Ιωάννης Κιαχόπουλο­ς και Artur Saudabayev ίδρυσαν την εν λόγω εταιρεία με αποστολή να δημιουργήσ­ουν ένα αιτιοκρατι­κό μοντέλο του κόσμου. Ξεκινώντας από τις Βιοεπιστήμ­ες και την Ιατρική, η Causaly έχει ήδη εξαγάγει περισσότερ­ες από 100 εκατομμύρι­α συσχετίσει­ς από δημοσιευμέ­νες επιστημονι­κές αναφορές.

Πρόκειται για την 6η επένδυση της Marathon (έχει ήδη επενδύσει στις Norbloc, Landoop, CubeRM, Augmenta και Inaccel)

Τ.Ηγ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece