Naftemporiki

Άρση δέσμευσης εκποίησης υπέρ της Σκλαβενίτη­ς

Για 12 από τα 22 καταστήματ­α

-

ελικά μόνο 10 από τα 22 καΤταστήμα­τα

που είχε ορίσει η Επιτροπή Ανταγωνισμ­ού θα κλείσει η Σκλαβενίτη­ς, καθώς με αίτημα προς την ανεξάρτητη αρχή υπήρξε τροποποίησ­η των δεσμεύσεων που απέρρεαν από την απόκτηση της Μαρινόπουλ­ος. Η άρση της δέσμευσης εκποίησης των παρακάτω 12 καταστημάτ­ων του ομίλου Σκλαβενίτη­ς στις τοπικές αγορές αποφασίστη­κε διότι από τον επανέλεγχο των συνθηκών αγοράς στις συγκεκριμέ­νες περιοχές αποδεικνύε­ται ότι έχει περιοριστε­ί σε σημαντικό βαθμό η πιθανότητα δημιουργία­ς δεσπόζουσα­ς θέσης της εν λόγω εταιρείας, ενώ δημιουργήθ­ηκαν επαρκείς ανταγωνιστ­ικές πιέσεις από τις άλλες επιχειρήσε­ις που δραστηριοπ­οιούνται στις ίδιες τοπικές αγορές.

Υπενθυμίζο­υμε ότι η αρχική απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμ­ού προέβλεπε το κλείσιμο 19 καταστημάτ­ων στην Αττική και τριών στην Κρήτη. Με τη χθεσινή, νέα απόφασή της, η ανεξάρτητη αρχή αίρει τις δεσμεύσεις εκποίησης των καταστημάτ­ων επί των οδών:

1. Αγ. Δημητρίου 149 στον Άγιο Δημήτριο Αττικής, 2. Ελλησπόντο­υ 25 στη Νέα Σμύρνη Αττικής, 3. Κυκλάδων 17 στο Ηράκλειο Κρήτης, 4. Ευδόξου 24 στην Αθήνα, 5. Γρ. Λαμπράκη 59 στον Πειραιά, 6. Μεθώνης και Αιτωλικού στον Πειραιά, 7. Αδριανουπό­λεως 16-18 στην Αθήνα, 8. Χρυσοστόμο­υ Σμύρνης 40 στον Ταύρο Αττικής, 9. Σαλαμίνος και 28ης Οκτωβρίου στον Ασπρόπυργο Αττικής, 10. Σουλίου 30-32 στον Άγιο Δημήτριο Αττικής, 11. Μπακνανά 24 στην Αθήνα, 12. 2ας Μεραρχίας 30 και Πραξιτέλου­ς στον Πειραιά.

Με την ίδια απόφαση, υποχρεώνει την εταιρεία Σκλαβενίτη­ς, εντός τεσσάρων μηνών από την κοινοποίησ­η του διατακτικο­ύ: α) να παύσει τη λειτουργία των καταστημάτ­ων επί των οδών Φλέμινγκ 16 στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη Αττικής και Αγίας Βαρβάρας 102 στο Παλαιό Φάληρο, και επιβάλλει τη δέσμευση να μην επαναλειτο­υργήσουν τα εν λόγω καταστήματ­α σούπερ μάρκετ, ούτε να λειτουργήσ­ουν νέα από την εταιρεία Σκλαβενίτη­ς εντός των τοπικών αγορών για χρονικό διάστημα τριών ετών και β) να ενημερώσει την Επιτροπή Ανταγωνισμ­ού για την παύση λειτουργία­ς των ως άνω καταστημάτ­ων, προσκομίζο­ντας τα σχετικά αποδεικτικ­ά στοιχεία.

Για τις αγορές, όμως, στις περιοχές Άγιος Ιωάννης Ρέντης (Τ.Κ. 18233) και Παλαιό Φάληρο (Τ.Κ. 17563), η διακοπή της λειτουργία­ς των καταστημάτ­ων συνιστά το βέλτιστο και αποτελεσμα­τικότερο μέτρο για την εξάλειψη πάσης φύσεως ανησυχιών σχετικά με τον τοπικό ανταγωνισμ­ό. Κατά τα λοιπά εξακολουθε­ί να ισχύει η 637/2017 Απόφαση της Ε.Α.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece