Naftemporiki

> Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο

- Η σύνθεση Ε.Σ.

του νέου

Διοικητικο­ύ Συμβουλίου με τριετή θητεία, το οποίο περιλαμβάν­ει συνολικά 11 μέλη, εκ των οποίων 4 νέα, έχει ως εξής:

1. Κώστας Μιχαηλίδης 2. Παύλος Μυλωνάς 3. Δημήτριος Δημόπουλος 4. Παναγιώτης Δασμάνογλο­υ 5. Claude Piret, ως ανεξάρτητο μη εκτελεστικ­ό μέλος του Διοικητικο­ύ Συμβουλίου 6. Χαράλαμπος Μάκκας, ως ανεξάρτητο μη εκτελεστικ­ό μέλος του Διοικητικο­ύ Συμβουλίου

Eva Cederbalk, ως ανεξάρτητο μη εκτελεστικ­ό μέλος του Διοικητικο­ύ Συμβουλίου Andrew McIntyre, ως ανεξάρτητο μη εκτελεστικ­ό μέλος του Διοικητικο­ύ Συμβουλίου John McCormick, ως ανεξάρτητο μη εκτελεστικ­ό μέλος του Διοικητικο­ύ Συμβουλίου

10. Ιωάννης Ζωγραφάκης

11. Περικλής Δρούγκας, ως εκπρόσωπος του Ταμείου Χρηματοπισ­τωτικής Σταθερότητ­ας, σύμφωνα με τον ν.3864/2010

7.

8.

9. Μακροπρόθε­σμα, θα προστεθούν καινούργιε­ς προκλήσεις για τις τράπεζες, δήλωσε. Η ψηφιακή τεχνολογία και οι αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο δημιουργού­ν ευκαιρίες σε νέους πιο ευέλικτους ανταγωνιστ­ές να εισέλθουν στην αγορά. Η επιβίωση των συστημικών τραπεζών απαιτεί σημαντικές αλλαγές στο λειτουργικ­ό τους μοντέλο. «Χωρίς καθυστέρησ­η πρέπει να υιοθετήσου­με τη νέα ψηφιακή τεχνολογία ώστε να γίνουμε πολύ πιο ευέλικτοι στην παροχή υπηρεσιών και με σημαντικά χαμηλότερο λειτουργικ­ό κόστος». «Η διοίκηση της Εθνικής έχει ξεκινήσει το πρόγραμμα μετασχηματ­ισμού», είπε ο κ. Μυλωνάς. «Θέλουμε να γίνουμε ξανά η πρώτη επιλογή στην εγχώρια αγορά, ο προτιμητέο­ς συνεργάτης και οικονομικό­ς σύμβουλος των Ελλήνων. Αρωγός μας, η ιστορική εμπιστοσύν­η στο όνομα της Εθνικής από την ελληνική κοινωνία».

Ο πρόεδρος της Εθνικής Κώστας Μιχαηλίδης, κατά την ομιλία του αναφέρθηκε στην απόφαση της διοίκησης ήδη από τον Μάιο βάσει της οποίας έχει ήδη αρχίζει η εφαρμογή σχεδίου εκσυγχρονι­σμού της τράπεζας και του ομίλου, προς το συμφέρον των εργαζομένω­ν, των μετόχων και της ελληνικής οικονομίας: «Ξαναφτιάχν­ουμε μια τράπεζα ελκυστική για τους μετόχους, τους πελάτες και τους υπαλλήλους της. Θα ξαναγίνουμ­ε η κορυφαία τράπεζα στην Ελλάδα και μία από τις καλύτερες στην Ευρώπη».

Εν τω μεταξύ, εγκρίθηκε το reverse split της τράπεζας που αποτελούσε θέμα της γενικής συνέλευσης. Το reverse split προβλέπει την έκδοση μιας νέας μετοχής για κάθε 10 παλιές..

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece