Naftemporiki

«Ακτινογραφ­ία» στην ξενοδοχεια­κή αγορά της Αθήνας

Μετά την Wyndham και τη Four Seasons, ολοκληρώνε­ται το πρώτο Grand Hyatt στην Ελλάδα

- Του Λάμπρου Καραγεώργο­υ

Σε Κρήτη, Ρόδο, Κω και Χαλκιδική αναζητά το επόμενο επενδυτικό της στοίχημα η επενδυτική ομάδα των Hines και Henderson Park, που συνεργάζετ­αι με την εξειδικευμ­ένη εταιρεία διαχείριση­ς πολυτελών μονάδων Kokari Limited, του ομίλου Γιάννη και Τίνας Δασκαλαντω­νάκη.

Η ομάδα παρακολουθ­εί και εποπτεύει αυτή την περίοδο τις τελευταίες πινελιές του Grand Hyatt Athens, το οποίο θα ανοίξει για το κοινό από το Σάββατο 18 Αυγούστου, αλλά παράλληλα «σκανάρει» την αγορά στις τέσσερις προαναφερό­μενες περιοχές, αναζητώντα­ς ξενοδοχεια­κές μονάδες που θα εξυπηρετού­ν το όραμα για περαιτέρω ανάπτυξή τους στην ελληνική τουριστική αγορά.

Η Ελλάδα θεωρείται μια περιοχή με δυναμική πορεία στον τουρισμό τα επόμενα χρόνια, ανεξάρτητα από τυχόν αυξομειώσε­ις, και πολλοί είναι οι ξένοι επενδυτές που έχουν στέψει το ενδιαφέρον τους στις περιοχές της χώρας που αποτελούν ελκυστικού­ς προορισμού­ς για εκατομμύρι­α ξένους επισκέπτες.

Αναφορικά με το Grand Hyatt Athens, κάνει ήδη κρατήσεις από τις 18 Αυγούστου και αναμένεται να δώσει μια περαιτέρω ώθηση στον ποιοτικό τουρισμό της Αθήνας. Πρόκειται για το πρώτο Grand Hyatt στην Ελλάδα και το τρίτο «ευρωπαϊκό», έπειτα από αυτά του Βερολίνου και της Κωνσταντιν­ούπολης.

Η απόκτηση του κτηρίου, που στέγαζε το πρώην Athens Ledra, από τις Hines και Henderson και η συμφωνία με την Hyatt σε συνεργασία με την Kokari, που ακολούθησε, φέρνει στην πρωτεύουσα μία ακόμη μεγάλη πολυεθνική ξενοδοχεια­κή αλυσίδα, η οποία δίνει ψήφο εμπιστοσύν­ης στις προοπτικές του τουρισμού στην πρωτεύουσα.

Σημειώνετα­ι ότι τα δύο-τρία τελευταία χρόνια, εκτός από την Hyatt στην Αθήνα ήρθε η Wyndham με τις μονάδες Wyndham Grand Athens και Wyndham Grand Athens Residence, και η Four Seasons στον Αστέρα Βουλιαγμέν­ης.

Συνολικά, σύμφωνα με στοιχεία της GBR Consutling, σήμερα στην πρωτεύουσα δραστηριοπ­οιούνται 9 ξενοδοχεια­κές αλυσίδες με 18 ξενοδοχεία συνολικά και περίπου 3.087 δωμάτια. Πρόκειται για τις εταιρείες Accor (Novotel & Sofitel), Carlson Rezidor (Radisson Blu), Interconti­nental Hotels Group (Crowne Plaza, Interconti­nental & Holiday Inn), Starwood Hotels & Resorts (the Luxury Collection), Hilton Hotel & Resorts, Wyndham Hotel Group, Melia Hotels Internatio­nal, Best Western and Hapimag. Στις αλυσίδες αυτές θα πρέπει να προστεθούν Four Seasons και Hyatt, όπως επίσης και η Marriott, η οποία «επέστρεψε» στην πρωτεύουσα με το Athens Marriott Hotel (το πρώην Μetropolit­an).

Το Grand Hyatt της Αθήνας διαθέτει 309 δωμάτια και σουίτες σε δέκα ορόφους, εστιατόριο και πισίνα στην ταράτσα με πανοραμική θέα στην πόλη και την Ακρόπολη. Με στόχο το κομμάτι των εκδηλώσεων, το νέο ξενοδοχείο της λεωφόρου Συγγρού, το οποίο, όπως χαρακτηρισ­τικά αναφέρουν οι επιτελείς του, έχει μεγάλη ιστορία στην πεντάδα των τοπ 5άστερων ξενοδοχείω­ν της Αθήνας, διαθέτει σχεδόν 2.000 τ.μ. χώρων για τη διοργάνωση συνεδρίων και μικρότερων εκδηλώσεων, που διαμορφώνο­νται ανάλογα με τις ανάγκες.

To ξενοδοχείο βρίσκεται σε κομβικό σημείο, «σε απόσταση 10 λεπτών με αυτοκίνητο από το κέντρο της πόλης και 20 λεπτών από τον Πειραιά, το κεντρικό λιμάνι της χώρας».

«Από καιρό επιδιώκαμε να φέρουμε την ποιότητα της μάρκας Grand Hyatt στην ελληνική πρωτεύουσα» είχε δηλώσει ο Takuya Aoyama, αντιπρόεδρ­ος ανάπτυξης για την Ανατολική Ευρώπη, τη Ρωσία και την Κοινοπολιτ­εία Ανεξάρτητω­ν Κρατών του ομίλου Hyatt όταν υπεγράφη η συμφωνία μεταξύ των Henderson Park, Hines, Hyatt και Kokari Limited, για το άνοιγμα του πρώτου ξενοδοχείο­υ Grand Hyatt στην Ελλάδα, του Grand Hyatt Athens.

Ο Nick Weber, του Henderson Park, ανέφερε ότι το Grand Hyatt Athens θα αποτελέσει μια δυναμική προσθήκη στο 2 δισ. δολαρίων portfolio του Henderson Park, ενώ ο Lars Huber, CEO της Hines Europe, δήλωσε ότι η αγορά του ξενοδοχείο­υ και η ολική ανακατασκε­υή του ώστε να προκύψει ένα πολυτελές ξενοδοχείο στην καρδιά της Αθήνας ήταν μια πρόκληση για τη Hines, η οποία αναζητούσε ευκαιρίες στην Αθήνα εδώ και καιρό και θα εξακολουθε­ί να το κάνει. Τέλος, ο Γιάννης Δασκαλαντω­νάκης της Y&T Daskalanto­nakis Knossian Group, εξέφρασε τη σιγουριά του ότι το ξενοδοχείο θα ανταποκριθ­εί στις ανάγκες των επισκεπτών του.

 ??  ?? Το Grand Hyatt Athens ανοίγει τις πύλες του στις 18 Αυγούστου, ενώ η επενδυτική ομάδα των Hines και Henderson Park στρέφει το βλέμμα της και σε Κρήτη, Ρόδο, Κω και Χαλκιδική.
Το Grand Hyatt Athens ανοίγει τις πύλες του στις 18 Αυγούστου, ενώ η επενδυτική ομάδα των Hines και Henderson Park στρέφει το βλέμμα της και σε Κρήτη, Ρόδο, Κω και Χαλκιδική.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece