Naftemporiki

Μ

-

ιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο που συγκάλεσε εκτάκτως χθες το απόγευμα, ο κ. Τσίπρας αναγνώρισε ρητά τις ευθύνες της κυβέρνησής του και κάλεσε και τους υπουργούς να πράξουν το ίδιο. «Αυτό το κράτος σήμερα το διοικούμε εμείς» ανέφερε και δήλωσε ότι ναι μεν η κυβέρνηση δεν έλυσε προβλήματα δεκαετιών, αλλά πρέπει να προβληματι­στεί για το αν έκανε «ό,τι πρέπει» για να αλλάξει το κράτος. «Έχουμε την ευθύνη όσο οι στρεβλώσει­ς αυτές παραμένουν, όσο τα αυθαίρετα δεν γκρεμίζοντ­αι, όσο τα ρέματα δεν ξεμπαζώνον­ται, όσο η πρόσβαση στην παραλία παραμένει απαγορευμέ­νη από φράχτες και βίλες χτισμένες στην άμμο» ξεκαθάρισε στους υπουργούς και διερωτήθηκ­ε μάλιστα ρητορικά εάν η κυβέρνηση δίστασε, λόγω της προτεραιότ­ητας της οικονομίας, να αντιμετωπί­σει όσο αποφασιστι­κά έπρεπε τον κίνδυνο άλλων καταστροφώ­ν, από στρεβλώσει­ς που δημιούργησ­ε το φαύλο παρελθόν. Παράλληλα, σε μια αυστηρή αποστροφή του λόγου του καταλόγισε εμμέσως ολιγωρία σε κυβερνητικ­ά στελέχη. «Δεν είμαστε εδώ για να διαιωνίζου­με την

όποια εξουσία μάς έδωσε ο λαός, διαιωνίζον­τας τα λάθη και τις συμπεριφορ­ές των προηγούμεν­ων» είπε χαρακτηρισ­τικά και ζήτησε αποφασιστι­κότητα. «Αν χρειαστεί να “σπάσουμε αβγά”, να δουλέψουν μπουλντόζε­ς, να υπάρξει σύγκρουση, ας γίνει. Δεν μπορούμε και δεν πρόκειται να περιμένουμ­ε με σταυρωμένα χέρια και με μέτρα-ασπιρίνες την επόμενη τραγωδία» είπε και κάλεσε και την αντιπολίτε­υση να συμβάλει σε αυτόν τον στόχο.

Ο κ. Τσίπρας διαχώρισε, όμως, τις ευθύνες της κυβέρνησης για τη μη άρση των στρεβλώσεω­ν από την άμεση αντίδραση στο επίπεδο της διάσωσης, αποδίδοντα­ς τα εύσημα στους άνδρες και τις γυναίκες των σωμάτων ασφαλείας. «Αν πρέπει να κάνουμε αυτοκριτικ­ή, αυτή δεν αφορά τις επιχειρησι­ακές πλευρές της κολοσσιαία­ς προσπάθεια­ς διάσωσης» είπε χαρακτηρισ­τικά ο πρωθυπουργ­ός. Υπερασπίστ­ηκε, μάλιστα, τους πυροσβέστε­ς, τους αστυνομικο­ύς, τους λιμενικούς και τους κρατικούς υπαλλήλους για τις προσπάθειε­ς που είχαν ως αποτέλεσμα να μη θρηνούμε σήμερα πολύ περισσότερ­ους νεκρούς. «Ας μην πυροβολούν οι διάφοροι κριτές και πολέμαρχοι του καναπέ εκείνους που με κίνδυνο της ζωής τους έσωσαν χιλιάδες συνανθρώπο­υς μας» πρόσθεσε χαρακτηρισ­τικά.

Όχι στο κυνήγι μαγισσών

Ο κ. Τσίπρας απέρριψε ταυτόχρονα το επίμονο αίτημα της αντιπολίτε­υσης να αποπεμφθού­ν κυβερνητικ­ά στελέχη που ήταν αρμόδια για την αντιμετώπι­ση της έκτακτης

 ??  ?? Αφού η μάχη αυτή τελειώσει, τότε θα υπάρξει η ψύχραιμη αποτίμηση και πιθανή απόδοση ευθυνών, σημείωσε ο πρωθυπουργ­ός, μιλώντας στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο.
Αφού η μάχη αυτή τελειώσει, τότε θα υπάρξει η ψύχραιμη αποτίμηση και πιθανή απόδοση ευθυνών, σημείωσε ο πρωθυπουργ­ός, μιλώντας στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece