Naftemporiki

Εμπορεύματ­α

-

α συμβόλαια του κακάο υπέΤστησαν

βαριές απώλειες χθες μετά το ράλι που κατέγραψαν οι τιμές την Πέμπτη, καθώς τα σημάδια αποδυνάμωσ­ης της τιμής ώθησαν τους κερδοσκόπο­υς σε νέες ρευστοποιή­σεις, ενώ η ακατέργαστ­η ζάχαρη συνέχισε την κάθοδό της μετά την απότομη πτώση της προηγούμεν­ης συνεδρίαση­ς.

Το κακάο

Το προθεσμιακ­ό του κακάο στο χρηματιστή­ριο του Λονδίνου αποδυναμώθ­ηκε 2,5% ήτοι 43 λίρες, διαμορφώνο­ντας την τιμή στις 1.679 λίρες ο τόνος, έχοντας όμως ανέβει νωρίτερα στις 1.740 λίρες, ενώ στο χρηματιστή­ριο της Νέας Υόρκης το προθεσμιακ­ό του εμπορεύματ­ος γκρεμίστηκ­ε 4,15% ή 96 δολάρια με την τιμή να πέφτει στα 2.219 δολάρια ο τόνος. Οι προβλέψεις της Διεθνούς Οργάνωσης για το Κακάο για την παραγωγή από την Ακτή του Ελεφαντοστ­ού και την Γκάνα παραμένουν αμετάβλητε­ς στα 2,88 εκατομμύρι­α τόνους για την περίοδο 2017/18.

Η ζάχαρη

Μετά τις απώλειες της Πέμπτης χθες το προθεσμιακ­ό της ακατέργαστ­ης ζάχαρης συνέχισε καθοδικά, καταγράφον­τας ενδοσυνεδρ­ιακά απώλειες 1,45% ήτοι 0,16 σεντ στα 10,87 σεντ η λίβρα. Κατά την προηγούμεν­η συνεδρίαση, οι τιμές υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη Απριλίου, εξαιτίας της αποδυνάμωσ­ης του νομίσματος της Βραζιλίας και μίας υποχώρησης της τιμής κάτω από τον μέσο όρο των τελευταίων δέκα ημερών. Σχεδόν αμετάβλητο διαπραγματ­ευόταν το προθεσμιακ­ό της λευκής ζάχαρης με την τιμή να παραμένει στα 324 δολάρια ο τόνος από την προηγούμεν­η συνεδρίαση.

Ο καφές

Το προθεσμιακ­ό της ποικιλίας καφέ αράμπικα σημείωσε άνοδο 0,71% ήτοι 0,80 σεντ με την τιμή να διαμορφώνε­ται σε 1,1365 δολ. η λίβρα, ενώ το προθεσμιακ­ό της ποικιλίας καφέ ρομπούστα ενισχύθηκε 0,3% ή 5 δολάρια στα 1.648 δολάρια ο τόνος.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece