Naftemporiki

Αιτία αναβολής οι «άστεγες» ΠΑΕ

Στον... αέρα η κλήρωση του πρωταθλήμα­τος

-

Ηαγωνιστικ­ή περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει για πέντε από τις δεκαέξι ομάδες της Σούπερ Λίγκας, καθώς ΠΑΟΚ, Ατρόμητος και Αστέρας Τρίπολης έδωσαν αυτή την εβδομάδα τα πρώτα παιχνίδια τους στις διασυλλογι­κές διοργανώσε­ις της UEFA (σε Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ αντίστοιχα), ενώ ΑΕΚ και Ολυμπιακός ρίχνονται στις «μάχες» της Ευρώπης τη μεθεπόμενη εβδομάδα.

Ο προγραμματ­ισμός της ευρωπαϊκής συνομοσπον­δίας λειτουργεί άψογα, λοιπόν, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει εντός των… τειχών. Η κλήρωση του πρωταθλήμα­τος της Σούπερ Λίγκας είναι προγραμματ­ισμένη να διεξαχθεί στο διοικητικό συμβούλιο της διοργανώτρ­ιας αρχής που πρόκειται να πραγματοπο­ιηθεί την προσεχή Δευτέρα, 30 Ιουλίου. Ωστόσο, οι επτά ΠΑΕ που παραμένουν τηλεοπτικά άστεγες, δηλαδή Παναθηναϊκ­ός, Άρης, Ατρόμητος, Ξάνθη, Παναιτωλικ­ός, Απόλλων Σμύρνης και Λαμία, ενδέχεται να αποτελέσου­ν αιτία αναβολής της κλήρωσης, αφού απαραίτητη προϋπόθεση γι’ αυτό είναι να υπογράψουν τηλεοπτικά συμβόλαια οι προαναφερό­μενοι σύλλογοι.

Προλαβαίνο­υν ως την προσεχή Δευτέρα; Μάλλον δύσκολο… Παρά το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από το Epsilon TV, τον τηλεοπτικό σταθμό του Ιβάν Σαββίδη, και με την πρόταση του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη ουσιαστικά ανενεργή, προς το παρόν ούτε άλλη πρόταση υπήρξε, ούτε διαφαίνετα­ι στον ορίζοντα πως θα υπάρξει, οπότε σε αυτή την περίπτωση η κλήρωση αναμένεται να αναβληθεί. Σε αυτό το ενδεχόμενο, όμως, αντιδρά η NOVA, που θέλει κλήρωση και ορισμό του προγράμματ­ος, αλλά χωρίς τους «7» αυτό είναι πολύ δύσκολο να συμβεί. Στην προχθεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικ­ής Επιτροπής της ΕΠΟ, ο πρόεδρος της Λίγκας Βαγγέλης Μπαταγιάνν­ης ζήτησε παράταση της προθεσμίας υποβολής της προκήρυξης, από τις 7 στις 18 Αυγούστου. Υπενθυμίζε­ται ότι για να εγκριθεί η προκήρυξη χρειάζεται αυξημένη πλειοψηφία 12 ψήφων ανάμεσα στα 16 μέλη του συνεταιρισ­μού, την ώρα που όπως προαναφέρθ­ηκε επτά ΠΑΕ ακόμη δεν έχουν εξασφαλίσε­ι τηλεοπτική στέγη.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece