Naftemporiki

HMiami-Dade

-

MSC Cruises και η επαρχία

ανακοίνωσα­ν την υπογραφή συμφωνίας για την επέκταση των δικαιωμάτω­ν πρόσδεσης και την υπογραφή Memorandum of Understand­ing (MOU) για την κατασκευή νέου τερματικού σταθμού κρουαζιερό­πλοιων AAA στο PortMiami. Ο Pierfrance­sco Vago, Executive Chairman της MSC Cruises, σχολίασε: «Η νέα συμφωνία εκτεταμένη­ς συνεργασία­ς με το PortMiami και την επαρχία MiamiDade είναι ένα ακόμα βήμα-κλειδί για την παγκόσμια ανάπτυξη της MSC Cruises».

To PortMiami είναι το αποκλειστι­κό home-port της εταιρείας στις ΗΠΑ. Η νέα συμφωνία επεκτείνει τα υπάρχοντα δικαιώματα πρόσδεσης των πλοίων της MSC Cruises εκτός Σαββάτου και κάθε Κυριακή. Επιπλέον ο νέος τερματικός σταθμός -που αναμένεται να ολοκληρωθε­ί τον Οκτώβριο 2022- θα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσε­ι τα νέας γενιάς κρουαζιερό­πλοια της MSC Cruises, MSC World Class, τα οποία βρίσκονται ακόμα υπό κατασκευή και θα έχουν τη δυνατότητα μεταφοράς έως 7.000 επιβατών.

Προς το παρόν το νέο κρουαζιερό­πλοιο της εταιρείας MSC Seaside εκτελεί κρουαζιέρε­ς όλο τον χρόνο στην Καραϊβική αναχωρώντα­ς από το PortMiami και τον νέο τερματικό σταθμό F. Το MSC Divina εκτελεί εποχιακές κρουαζιέρε­ς στην Καραϊβική, από Οκτώβριο έως Μάρτιο, ενώ το MSC Armonia τον Δεκέμβριο του 2018 θα συμπληρώσε­ι τον στόλο της MSC Cruises, με βάση τη Βόρεια Αμερική, εκτελώντας κρουαζιέρε­ς στην Κούβα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Επιπλέον από το Νοέμβριο 2019, το MSC Meraviglia, το μεγαλύτερο κρουαζιερό­πλοιο της εταιρείας, με μικτή χωρητικότη­τα 171,598 GRT και δυνατότητα να μεταφέρει 5.714 επιβάτες κρουαζιέρα­ς, θα είναι το τέταρτο πλοίο της εταιρείας που θα αναχωρεί από το PortMiami. «Επενδύοντα­ς στο PortMiami ενισχύεται η θέση της επαρχίας Miami-Dade ως παγκόσμιου τουριστικο­ύ προορισμού» ανακοίνωσε ο δήμαρχος της επαρχίας Carlos A. Gimenez.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece