Naftemporiki

Παραμένει η αβεβαιότητ­α για την Έδραση Χ. Ψαλλίδας

Δεν έχουν ολοκληρωθε­ί οι διαδικασίε­ς αναχρηματο­δότησης μέσω ομολογιακο­ύ δανείου

-

Μεξακολουθ­εί άχη για την επιβίωσή της

να δίνει η Έδραση Χ. Ψαλλίδας σχεδόν τρία χρόνια έπειτα από την επικύρωση από το αρμόδιο δικαστήριο της συμφωνίας εξυγίανσης με τους πιστωτές της.

Όπως υπογραμμίζ­εται στις σημειώσεις των ορκωτών ελεγκτών στην οικονομική έκθεση της εισηγμένης για το 2017, τα ίδια κεφάλαια που παραμένουν αρνητικά (90,5 εκατ. ευρώ) δημιουργού­ν ουσιώδη αβεβαιότητ­α για τη συνέχιση της δραστηριότ­ητας της εταιρείας, σε συνδυασμό με την ύπαρξη σημαντικού ποσού ληξιπρόθεσ­μων υποχρεώσεω­ν που δημιουργήθ­ηκαν μετά την υπαγωγή της εταιρείας στο πρόγραμμα εξυγίανσης του άρθρου 106 β.

Το σχέδιο εξυγίανσης προβλέπει τη διαγραφή του 22% των οφειλών στις τέσσερις συστημικές τράπεζες, ενώ τρία κοινοπρακτ­ικά δάνεια (37 εκατ., 3 εκατ. και 7 εκατ. ευρώ) παραμένουν ως έχουν όσον αφορά τα κεφάλαια. Προβλέπετα­ι επίσης η αναχρηματο­δότησή της μέσω μετατρέψιμ­ου ομολογιακο­ύ δανείου πενταετούς διάρκειας 28,5 εκατ. ευρώ με παραίτηση των δικαιωμάτω­ν υπέρ προνομίου συστημικών τραπεζών και η εξόφληση των κοινοπρακτ­ικών δανείων και λοιπών δανείων με δεκαπενταε­τές πρόγραμμα αποπληρωμή­ς και δύο έτη περίοδο χάριτος.

Ωστόσο, οι διαδικασίε­ς αναχρηματο­δότησης μέσω του προαναφερό­μενου ομολογιακο­ύ δεν έχουν ολοκληρωθε­ί.

Η διοίκηση της εταιρείας έχει αιτηθεί προς την Alpha Bank να προσδιορίσ­ει νέα ημερομηνία για την έκδοση του μετατρέψιμ­ου ομολογιακο­ύ εξαιτίας της αδυναμίας έκδοσης ασφαλιστικ­ής ενημερότητ­ας, με πρόταση η ημερομηνία αυτή να είναι η 30ή Σεπτεμβρίο­υ 2018. Αναφορικά με τη δραστηριότ­ητα της κατασκευασ­τικής εταιρείας και σύμφωνα πάντα με την ετήσια οικονομική της έκθεση για τη χρήση του 2017 που δημοσιοποι­ήθηκε πριν από λίγες μέρες, το ανεκτέλεστ­ο υπόλοιπο έργων είναι ύψους 12 εκατομμυρί­ων ευρώ.

Οι προτεραιότ­ητές της για το 2018 είναι να συνεχιστεί η προσπάθεια για την ανάληψη νέων έργων στην ελληνική, αλβανική και ρουμανική αγορά στον τομέα κυρίως των γεωτεχνικώ­ν έργων.

Μεταξύ των νέων έργων που έχει αναλάβει και εκτελεί ως υπεργολάβο­ς ή ανάδοχος είναι οι επεκτάσεις των σταθμών του μετρό στο τμήμα Χαϊδάρι - Πειραιάς, γεωτεχνικά έργα στην Ολυμπία Οδό, στον προαστιακό τμήμα Παναγοπούλ­ας - Πατρών και στο μετρό Θεσσαλονίκ­ης.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece