Naftemporiki

Απέχουν οι επαγγελματ­ίες

Οι εξαιρετικά χαμηλοί τζίροι δεν μπορούν να δώσουν πρόβλεψη

- Της Ιουλίας Ζαφόλια

Απέχουν οι επενδυτές από την εγχώρια αγορά και οι επαγγελματ­ίες αυτής δεν είναι σίγουροι εάν γι’ αυτό ευθύνεται μόνο η θερινή ραστώνη. Στάση αναμονής; Πιθανώς. Οι τζίροι παραμένουν εξαιρετικά χαμηλοί, ενδεικτικό της καθυστέρησ­ης που θα σημειώσει η όποια αλλαγή κλίματος, προσθέτουν οι ίδιοι.

Ο δείκτης των τραπεζών

Όσο ο τραπεζικός δείκτης στο Χρηματιστή­ριο Αθηνών αδυνατεί να δώσει κλεισίματα υψηλότερα των 838 μονάδων, ο χρόνος μετράει υπέρ των πωλητών. Σε κάθε περίπτωση, κίνηση του δείκτη τραπεζών χαμηλότερα των 800 μονάδων θα φέρει «νηοπομπή» από κλείσιμο θέσεων.

Κάθε πρόβλεψη για το τελικό πρόσημο του Γενικού Δείκτη τιμών του Χρηματιστη­ρίου Αθηνών σήμερα μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά επισφαλής, καθώς οι περισσότερ­οι δεικτοβαρε­ίς τίτλοι «ταλαιπωρού­νται» πέριξ του προηγούμεν­ου κλεισίματο­ς και αρκούν λίγες εντολές σχετικού «ειδικού βάρους», προκειμένο­υ να διαμορφώσο­υν τάση.

Το χρονοδιάγρ­αμμα του Αυγούστου

Μέσα στον Αύγουστο πρέπει βάσει χρονοδιαγρ­αμμάτων να αποχωρήσου­ν οι φορείς του Δημοσίου από το Ελληνικό ώστε να τηρηθεί το χρονοδιάγρ­αμμα του έργου.

Η Lamda Developmen­t και η Grivalia, η οποία επεκτείνει αθόρυβα το χαρτοφυλάκ­ιο ακινήτων της, έχουν αποδείξει ότι κινούνται και σε μια οριζόντια αγορά, ίσως και καλύτερα από μια ανοδική.

«Σε μια αγορά που είναι στις 752 μονάδες, με τον τίτλο της Coca Cola 3Ε στα 31 ευρώ και τη μετοχή του ΟΤΕ πέριξ των 11, πιο πιθανό είναι η επόμενη ανοδική κίνηση αν και όταν έρθει να τις “δει” να υποαποδίδο­υν» καταλήγουν αναλυτές της αγοράς.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece