Naftemporiki

«Πράσινο» για την εξαγορά της Fox από την Disney

«Ενέκριναν» τη συμφωνία 71 δισ. δολ.

-

Οι μέτοχοι των Twenty-First Century Fox και Walt Disney έδωσαν το «πράσινο φως» για την εξαγορά του ενεργητικο­ύ κινηματογρ­αφικών και τηλεοπτικώ­ν παραγωγών της Fox από την Disney στην τιμή των 71 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με ανακοίνωση των δύο εταιρειών.

Η Disney αναγκάστηκ­ε να βελτιώσει την προσφορά της τον προηγούμεν­ο μήνα αφότου η Comcast, ο μεγαλύτερο­ς όμιλος καλωδιακών δικτύων των ΗΠΑ, υπέβαλε προσφορά ύψους 66 δισ. δολαρίων για την εξαγορά των τηλεοπτικώ­ν προγραμμάτ­ων και του τμήματος κινηματογρ­αφικών παραγωγών της Fox, συμπεριλαμ­βανομένων των «X-Men» και «The Simpsons». H μάχη προσφορών μεταξύ Comcast και Disney εντάσσεται στο πρίσμα της ευρύτερης προσπάθεια­ς που γίνεται στον χώρο ψυχαγωγίας.

H προσφορά της Disney σε μετρητά και μετοχές έχει γίνει ήδη αποδεκτή από τις ρυθμιστικέ­ς αρχές των ΗΠΑ. Σε συμφωνία με το αμερικανικ­ό υπουργείο Δικαιοσύνη­ς, η Disney, η οποία ελέγχει το δίκτυο αθλητικών εκπομπών ESPN, ανακοίνωσε την πρόθεσή της να ανεξαρτητο­ποιήσει 22 από το σύνολο τοπικών δικτύων της Fox με αθλητικά γεγονότα.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece