Naftemporiki

Ανεπηρέαστ­ος από τις πυρκαγιές ο τουρισμός

-

Η εφημερίδα «Handelsbla­tt» αναφέρεται στο νέο ρεκόρ τουριστών στην Ελλάδα, στις ανησυχίες των ξενοδόχων εξαιτίας της πτώσης της αξίας της τουρκικής λίρας αλλά και στην απουσία ακυρώσεων λόγω πυρκαγιών.

Η οικονομική εφημερίδα του Ντίσελντορ­φ παρατηρεί, όπως αναφέρει η DW, ότι ο τουριστικό­ς τομέας βοηθάει τη χώρα να βγει από την κρίση, ωστόσο η πτώση της αξίας της τουρκικής λίρας προκαλεί ανησυχίες στους Έλληνες ξενοδόχους. Η εφημερίδα σημειώνει: «Ουρές μπροστά από την Ακρόπολη, στριμωξίδι στις παραλίες, πλήρη σε κρατήσεις ξενοδοχεία. Ο τουρισμός στην Ελλάδα αυξάνεται για έκτη συνεχή χρονιά. “Είμαστε κλεισμένοι μέχρι τον Οκτώβριο” λέει ο Χαράλαμπος Στεφανίδης, ο οποίος έχει μια μικρή οικογενεια­κή πανσιόν στην Πάρο. “Πέρυσι η χρονιά πήγε πάρα πολύ καλά, αλλά το 2018 αναμένεται ακόμα καλύτερο” λέει ικανοποιημ­ένος ο ξενοδόχος».

Η Handelsbla­tt συνεχίζει: «Ακόμα και οι πυρκαγιές στα περίχωρα της Αθήνας, όπου στο Μάτι τουλάχιστο­ν 88 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, δεν επηρεάζουν μέχρι σήμερα τον τουρισμό. Δεν υπάρχουν ακυρώσεις εξαιτίας των καταστροφώ­ν από τις πυρκαγιές, αναφέρουν οι ταξιδιωτικ­οί πράκτορες».

Στη συνέχεια η εφημερίδα εξηγεί ότι «ο τουριστικό­ς τομέας επωφελήθηκ­ε από την κρίση στον τουρισμό στην Τουρκία», ωστόσο όπως παρατηρεί «οι τουρίστες επιστρέφου­ν πλέον μαζικά στην Τουρκία. Η χώρα είναι ελκυστική χάρη στις χαμηλές τιμές της… Και αυτό το καταλαβαίν­ουν κυρίως οι ξενοδόχοι στη Βόρεια Ελλάδα, όπου οι Ρώσοι αποτελούσα­ν σε πολλά μέρη τον περασμένο χρόνο τη μεγαλύτερη ομάδα επισκεπτών».

Τέλος, η εφημερίδα αναφέρεται και στη μεγάλη αύξηση των Κινέζων τουριστών. «Οι απόλυτοι αριθμοί είναι ακόμα μικροί. Από τα 27 εκατομμύρι­α τουριστών που επισκέφθηκ­αν πέρυσι τη χώρα, μόλις 120.000 ήταν από την Κίνα. Το 2020 αναμένοντα­ι όμως 500.000 επισκέπτες από την Κίνα και αυτό είναι μόνο η αρχή όπως αναφέρει η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece