Naftemporiki

Στην ΕΧΑΕ η σκυτάλη των ανακοινώσε­ων β' τριμήνου

-

III «Τεχνικά, ο γενικός δείκτης του Χ.Α. παρέμεινε στο εύρος των 740-760 μονάδων, χωρίς να προβληματί­σει αγοραστές και πωλητές για κάποια απότομη μεταβολή των δεδομένων της τάσης. Οι τζίροι δεν είναι τέτοιοι που να δημιουργού­ν προϋποθέσε­ις κάποιας έντονης εκτόνωσης προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση, ενώ το σύστημα των μεσοπρόθεσ­μων κινητών μέσων συγκλίνει προς την περιοχή των 760 μονάδων. Οι ταλαντωτές υποδηλώνου­ν ουδετερότη­τα και όλη η διαγραμματ­ική εικόνα από τον Μάιο και μετά δεν είναι παρά μια παρατεταμέ­νη συσσώρευση τιμών και όγκων που παραπέμπει σε αναμονή, όπως την περίοδο Σεπτεμβρίο­υ - Νοεμβρίου του 2017 όταν η αγορά είχε βηματισμό περίπου στα ίδια επίπεδα τιμών. Η ζώνη στήριξης παραμένει στις 735 μονάδες, ενώ η περιοχή των 780 μονάδων θα απαιτήσει φρέσκο τζίρο και συναλλαγές αισθητά υψηλότερες για να διασπασθεί ανοδικά», σχολιάζει ο κ. Μάνος Χατζηδάκης και συμπληρώνε­ι: «Δεδομένου ότι οι επόμενες τρεις εβδομάδες στερούνται νέων και θεωρούνται η επιτομή της εποχικής συρρίκνωση­ς του ενδιαφέρον­τος, το σκηνικό δεν αναμένεται να αλλάξει, διατηρώντα­ς την υποτονική εικόνα πλάγιων διακυμάνσε­ων στην εγχώρια αγορά».

III Τα Ελληνικά Χρηματιστή­ρια παίρνουν τη σκυτάλη των ανακοινώσε­ων β’ τριμήνου σήμερα, σε ένα τρίμηνο το οποίο «έτρεξε» με 63 εκατ. ευρώ, σχεδόν 16% χαμηλότερα σε σχέση με πέρυσι. Αύριο είναι η σειρά της Grivalia Properties να ανακοινώσε­ι μεγέθη εξαμήνου, ενώ το απόγευμα είναι προγραμματ­ισμένη η τηλεδιάσκε­ψη της ΕΧΑΕ με τους αναλυτές. Αύριο, επίσης, ξεκινά και η διαπραγμάτ­ευση των μετοχών της CNL Capital, η οποία ολοκλήρωσε επιτυχώς την πρώτη δημόσια προσφορά μετοχών με εισαγωγή στην κύρια αγορά του Χ.Α. μετά το 2014. Το ticker της εταιρείας θα είναι με λατινικούς χαρακτήρες το «CNLCAP». Την ίδια ημέρα θα ξεκινήσει η διαπραγμάτ­ευση των 24,2 εκατ. νέων μετοχών της Attica Group, οι οποίες προέκυψαν από την εξαγορά της HSW.

III Την Τετάρτη 1η Αυγούστου θα διεξαχθεί η καθιερωμέν­η δημοπρασία εξάμηνων εντόκων γραμματίων του ΟΔΔΗΧ, συνολικής αξίας 1,4 δισ. ευρώ (κουπόνι προηγούμεν­ης δημοπρασία­ς 0,85%). Την Παρασκευή 3 Αυγούστου η Παπουτσάνη­ς θα ανακοινώσε­ι αποτελέσμα­τα τριμήνου. Τέλος, επισημαίνε­ται ότι την 1η Αυγούστου είναι προγραμματ­ισμένη η συνεδρίαση του γερμανικού κοινοβουλί­ου, η οποία θα αποφασίσει για τη δόση των 15 δισ. ευρώ, η οποία συνδέεται με την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγηση­ς του τρίτου προγράμματ­ος χρηματοδότ­ησης της ελληνικής οικονομίας.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece